Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

02 Листопада, 2023 р., 14:34
Часто про це батьки дізнаються, коли дитина вже погано бачить номер автобуса чи що написано в школі на дошці. Це означає, що лікування почнуться пізніше, ніж треба. Здоров’я очей та гостроту зору варто перевіряти в офтальмолога – завчасно і регулярно. Вперше перевірити здоров’я очей варто в 4-5 років і потім проходити щорічний огляд, поки дитина росте. Саме в дитинстві чи в підлітковому віці проявляється спадкова близькозорість, чи так зване “ліниве око” (амбліопія, коли одне око бачить гірше за інше), коли зорова кора півкуль мозку розвивається з різною швидкістю, або ретинобластома (злоякісна пухлина ока). Ці патології важливо виявити якнайшвидше, аби почати лікування. Проблеми з очима можуть бути значно ширшими за втрату гостроти зору, і побачити їх можуть тільки спеціалізовані лікарі-офтальмологи. На перевірку здоров’я очей дає направлення сімейний лікар чи педіатр – за таким направленням у медзакладах, що співпрацюють з НСЗУ Національна служба здоров'я України, можна отримати безоплатну консультацію дитячого офтальмолога.
02 Листопада, 2023 р., 14:32
Система надання безоплатної правової допомоги (БПД) запрошує до співпраці активістів, що бажають розвиватися та допомагати жителям свого регіону дізнаватися більше про їхні права.
02 Листопада, 2023 р., 14:31
Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть 7 тисячам українських агровиробників мінеральні добрива для весняної посівної - 2024. Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 14 тисяч тонн добрив. Кожен учасник зможе отримати до 2 тонн мінерального добрива (карбамід) на господарство.
19 Жовтня, 2023 р., 15:31
Торгівля людьми – це серйозний злочин, за скоєння якого передбачена кримінальна відповідальність у вигляді покарання від 3 до 15 років позбавлення волі. Однак це не зупиняє зловмисників, які активізували свої дії через повномасштабне вторгнення росії в Україну.
19 Жовтня, 2023 р., 15:31
Саме до нього ви, як пацієнт, будете звертатись в першу чергу зі скаргами та запитаннями про здоров’я, які турбують. Сімейний лікар має найповнішу інформацію про ваш стан здоров’я, тому якнайкраще надасть медичну допомогу або ж порекомендує профілактику хвороб. У сімейного лікаря можна зробити безоплатно вакцинації, передбачені Національним календарем щеплень.
18 Жовтня, 2023 р., 10:27
Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 260 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.
18 Жовтня, 2023 р., 10:22
Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці, це сучасна форма рабства.
17 Жовтня, 2023 р., 13:16
З настанням холодної пори року люди починають використовувати для обігріву своїх помешкань пічне опалення. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми літнього віку, часто самотніми, а також неблагополучними.
17 Жовтня, 2023 р., 13:08
Готуємося до зими та можливих відключень світла: разом з операторами та провайдерами працюємо, щоб зробити знеструмлення максимально непомітними для українців.
17 Жовтня, 2023 р., 13:07
Інститут політико-правових та релігійних досліджень за підтримки Міністерства молоді та спорту України й інших партнерів оголошує конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України. Мета конкурсу – підтримка обдарованої молоді, підвищення рівня обізнаності про історію становлення сучасної української культури, створення умов для її творчого зростання. Пріоритетні напрямки:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь