Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

08 Січня, 2024 р., 11:54
Кожен може не тільки знайти найближчий Пункт незламності та прокласти до нього зручний маршрут, а й оцінити місце та залишити відгук.
08 Січня, 2024 р., 11:52
Після початку повномасштабної війни робота центрів масової вакцинації у громадських місцях з міркувань безпеки була припинена.
08 Січня, 2024 р., 11:49
Погодні умови змінилися, температура опустилася нижче нуля. Безпека при користуванні газом - це дуже важливо, особливо в холодну пору року.
03 Січня, 2024 р., 16:27
COVID-19 із нами вже майже чотири роки. За цей час багато людей встигли перехворіти (дехто неодноразово), вакцинуватися від хвороби, зробити одне чи декілька бустерних щеплень. Чим відрізняється імунітет після хвороби та після щеплення? Чи потрібно робити первинний курс щеплень або й бустерні дози, якщо ви хворіли на COVID-19? Імунна відповідь розвивається як внаслідок перенесеної інфекції, так і внаслідок щеплення. Тому імунітет від COVID-19 набудуть як люди, які перехворіли на нього, так і ті, хто вакцинувався. На жаль, цей імунітет не триває довічно та є суттєва різниця в «ціні», яку ми платимо за отримання імунітету після вакцинації та після перенесеної інфекції. Адже в результаті вакцинації ви гарантовано отримаєте захист від тяжкого перебігу COVID-19. А отримати імунітет внаслідок перенесеної інфекції – це одночасно ризикувати появою ускладнень і навіть смерті. Крім так званого природного імунітету, набутого внаслідок хвороби, та імунітету після вакцинації, існує ще третій варіант – гібридний. Його отримують люди, які перехворіли, а потім вакцинувалися, або навпаки, вакцинувалися, а потім захворіли. У травні 2023 року в авторитетному медичному журналі The Lancet (https://bit.ly/4aDxFbe) було опубліковано масштабний метааналіз 26 досліджень, який показав, що:  У тих, хто перехворів на COVID-19, ефективність захисту проти госпіталізації або важкої хвороби через 12 місяців після хвороби становила 74%.  Для тих, хто і хворів, і вакцинувався, захист від госпіталізації або важкої хвороби становив 97% через 12 місяців після первинного курсу вакцинації та 95% через шість місяців після першого бустеру. Це означає, що гібридний імунітет дає кращий захист від важкого перебігу хвороби та її наслідків, ніж імунітет у тих, хто тільки перехворів. Тож якщо ви хворіли на COVID-19, не втрачайте шанс отримати міцніший захист у разі повторного захворювання – зробіть первинний курс щеплень, а якщо вже маєте його – то отримайте бустерне щеплення. Вакцинуватися можна вже через 28 днів з моменту появи перших симптомів хвороби або позитивних результатів тесту на ковід.
03 Січня, 2024 р., 13:36
Згідно із Законом про державний бюджет України, з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати зріс із 6700 до 7100 гривень. Натомість з 1 квітня він підвищиться до 8000 гривень.
28 Грудня, 2023 р., 10:45
Статтею 13 Закону про земельні паї встановлено правило, що у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Тож якщо у вас або у ваших родичів на руках Сертифікат на земельну частку (пай), негайно потрібно діяти, аби земля після 1 січня 2025 року не перейшла громаді - кажуть у Відділенні Нотаріальної палати України у Волинській області. Власне, ще три роки тому Мін'юст попереджав, що власникам невитребуваних ділянок та їх спадкоємцям потрібно поспішити з оформленням прав на землю.
28 Грудня, 2023 р., 10:43
Міністерство соціальної політики працює над забезпеченням додаткової підтримки громадян, які її потребують, та адаптацією інструментів цієї підтримки до потреб громадян.
22 Грудня, 2023 р., 10:08
Міністерство соціальної політики України запрошує територіальні громади з усієї України долучитися до нового проєкту і запустити для своїх мешканців послугу з формування життєстійкості.
19 Грудня, 2023 р., 11:42
З настанням ранніх сутінків, знову актуально подбати про свою безпеку у темряві.
15 Грудня, 2023 р., 12:47
Через збої в роботі мобільного оператора багато українців втратили зв’язок та, зокрема, не можуть отримати смс із номером е-рецепта на препарати за програмою реімбурсації, на наркотичні ліки, вартість яких відшкодовується коштом місцевих бюджетів, та на ліки, які пацієнт купує за власні кошти. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь