У Горохівській міській територіальній громаді проводять дослідження системи надання соціальних послуг

Дата: 09.05.2024 12:10
Кількість переглядів: 95

Фото без описуМоніторинг відбувається у декількох напрямках. Зокрема, робоча група здійснює збір даних соціально-демографічної ситуації; даних про надавачів соціальних послуг; забезпечення соціальними послугами вразливих груп населення, а також інформацію про спроможність територіальної громади забезпечити надання соціальних послуг її мешканцям. 

Паралельно з цим проводять опитування мешканців громади, які отримують соціальні послуги та людей, які ці послуги надають. Адже саме вони відчувають на собі всі недоліки та переваги системи.

Участь в обговоренні взяли представники різних категорій населення: сім’ї у складних життєвих обставинах; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; сім’ї, які виховують дітей з особливими освітніми потребами; багатодітні сім’ї; представники сімейної форми виховання; одинокі батьки; батьки, які мають загрозу позбавлення батьківських прав; сім’ї, внутрішньо переміщені особи; ветерани, члени сімей ветеранів, а також військовослужбовці, члени сімей військовослужбовців.

Серед іншого, респонденти пройшли анкетування, де повинні були зазначити, чи знають про наступні соціальні послуги, чи потребують їх, чи отримували, та як оцінюють, у разі, якщо отримували:

догляд вдома;

денний догляд;

денний догляд дітей з інвалідністю;

підтримане проживання;

соціальна адаптація;

соціальна інтеграція та реінтеграція;

надання притулку;

екстрене (кризове) втручання;

консультування;

соціальний супровід;

представництво інтересів;

посередництво;

соціальна профілактика;

натуральна допомога;

фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, пересуваються на кріслах, мають порушення зору;

переклад жестовою мовою;

догляд та виховання дітей в умовах наближених до сімейних;

супровід під час інклюзивного навчання;

інформування;

медіація.

У Горохівській громаді дослідження провела експертка з визнання потреб громади в соціальних послугах, доцентка кафедри соціальної та інклюзивної освіти Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Надія Горішня.

На основі зібраної інформації будуть створені плани розвитку громади, запровадження нових послуг, яких потребує населення та вдосконалюватиметься наявна система соціального захисту.

Довідка: моніторинг проводять в рамках проєкту “Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях”, який реалізовує Центр соціальних послуг “Джерело” (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ “Кращий догляд для кожної дитини”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь