Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Швидка допомога» дитині у скруті: 11 громад Волині візьмуть участь у новому, загальнонаціональному проєкті з підтримки сімейного патронату

Дата: 19.04.2024 14:38
Кількість переглядів: 256

Фото без описуЩороку тисячі дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування. Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

 

На сьогодні у Волинській області працює лише одна патронатна сім'я, які надає професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, котрі тимчасово не можуть проживати у своїх родинах. 

 

Щоб популяризувати цю послугу та збільшити чисельність патронатних сімей, в Україні стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

 

У ньому візьмуть участь 184 громади з 21 області України. Зокрема, 11 громад Волині:  Луцька, Володимирська, Нововолинська, Горохівська, Зимнівська, Ківерцівська, Ковельська, Ратнівська, Рожищенська, Шацька та Берестечківська.

 

До липня 2025 року громади-учасниці отримуватимуть матеріальну, інформаційну, та консультаційну підтримку. Експерти та експертки проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.

 

Презентація нового проєкту в  Горохівській  міській територіальній громаді відбудеться 22.04.2024 о 10.00 год  в приміщенні міської ради «Горохів ХАБ»

 

До участі у презентації запрошені:

Голова міської ради та його перший заступник, начальник служби у справах дітей, начальники  управлінь та відділів,  директори соціальної сфери, начальники структурних підрозділів, старости старостинських округів, представники місцевих правоохоронних органів, громадські активісти, представники релігійних організацій тощо

 

Деталі – за тел. 099 750 31 19

 

Довідково: Сьогодні в Україні працюють близько 300 патронатних сімей, тоді як дітей, які потребують їхніх послуг, щонайменше 8000. Завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», кількість патронатних сімей має подвоїтися.

 

Проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством "Кожній дитині", Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою. України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь