У Горохівській міській раді презентували всі проекти

Дата: 18.03.2024 15:41
Кількість переглядів: 1038

Фото без описуУ Горохівській міській раді вперше відбувся захід, що відкрив двері у світ реалізованих та планованих проектів для розвитку громади. Цей захід став ідеальною нагодою для представлення досягнень, обміну ідеями та натхнення для майбутніх ініціатив. У заході взяли участь представників партнерських організацій, делегації громад, депутати та мешканці громади.

Всі проекти громади структуровано у вісім блоків, кожен із яких відображає певний аспект розвитку. Серед них економічні і цифрові проекти, молодіжні та культурні ініціативи, а також медицина, екологія та проекти Громадського бюджету. Кожен блок презентувався представниками відповідних структурних підрозділів міської ради. Одним із головних моментів заходу стало відкриття STEM-лабораторії, обладнання для якої  закуплено за кошти канадського міста-партнера Ленгфорд. Також презентовано Культурне укриття, студії звукозапису та Інтеграційний (молодіжний) простір.

Дякуємо тим, хто прийшов, хто небайдужий та цікавиться напрямками, в яких працює міська рада.

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ ГОРОХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СПІВПРАЦЯ З ПРОЕКТОМ USAID «ГОВЕРЛА»

Фото без опису

Проект «Покращення якості послуг у сфері освіти» - бюджет проекту 2,1 млн.грн. Проектом для громади закуплено обладнання (електроплити, духовки, пароконвектомати, пральні, підлогомийні, сушильні, посудомийні машини, посуд, кухонні стелажі та меблі для 4 дитячих садочків (двох Горохівських, с. Скобелка, с.Підбереззя); 7 шкіл громади (двох Горохівських, с. Скобелка, с.Мирне, с. Лемешів, с. Звиняче, с. Підбереззя).


C:UsersadminDownloadsноутбуки asus 1234.jpg

Проект «Облаштування освітньо-комунікаційного простору «Горохів Хаб» - бюджет проекту 280 тис.грн., в тому числі співфінансування з місцевого бюджету 220 тис. Придбано 10 ноутбуків, 12 столів, інтерактивну панель. 


D:ГоверлаФото обладнання ГоверлаКомплекти пожежного одягу�-02-0a-626d137f57bca291223bdf11b5effd506b10de9dfacba1b161dc6a7f8b766d0c_377cfe7eac853b6d.jpg

Проект «Підвищення спроможності в реагуванні на надзвичайні ситуації» - бюджет проекту 5,1 млн.грн. Проектом для громади закуплено 10 пожежних костюмів,

2 мотопомпи, 1 набір рятувальних інструментів (3 елементи), 10 бензопил (8 - для старостинських округів, 1 -МПО, 1 - Горохів), 5 бензорізів (2 передані в ТЗОВ “Еталон” та Горохівське ВУЖКГ, 8 генераторів (1-Горохівська пожежна, 1 -відділок поліції, 1-міська рада, 1-Горохівський ліцей №2, 1-Скобелківська гімназія; 2 -Горохівська лікарня, 60 і 90 кВт; 1-Горохівське ВУЖКГ, 60кВт),  10 наметів, 10 чайників (комунальні заклади та установи), 100 вогнегасників (комунальні заклади та установи), 50 бутлів для питної води (укриття шкіл), 20 переносок (20 і 50 метрових, комунальні заклади), 40 мережевих фільтрів (3 і 10 метрових, комунальні заклади і установи)), 10 потужних ліхтарів, 17 пауербанків.

C:UsersadminDownloadsphoto_5404710975145366852_y.jpg

Проект «Покращення якості комунальних послуг, які надає ТЗОВ “Еталон» - бюджет проекту 3,3 млн.грн. Проектом для громади придбано екскаватор-навантажувач «Case» з навісним обладнанням, який використовується у ТЗОВ «Еталон» для благоустрою території - розчищання доріг від снігу, навантаження/розвантаження землі, листя, відходів.


C:UsersadminDownloadsphoto_5404616825167271044_y.jpg
 

Проект «Покращення якості надання послуг у сфері використання земель, збільшення контролю за використанням та охороною земель» - бюджет проекту 1,5 млн.грн. Проектом USAID “Говерла” для громади закуплено геодезичне обладнання: тахеометр, трасошукач, GPS-навігатор для проведення інвентаризації земель, вирішення межових суперечок, підготовки матеріалів для розробки проектів землеустрою.



 
 

Проекти, спрямовані на економічний розвиток громади

Фото без опису

Проект “Пілотне впровадження ініціативи із розвитку громад”

Мета: Стимулювання розвитку плодово-ягідного сектору південних громад Волині.

Діяльність: - проведено опитування серед агровиробників, - проведено 3 зустрічі з аграріями громад, - напрацьовано напрямки підтримки ММСП громад – розроблено дорожню карту діяльності кооперативу – участь у навчальному турі Словаччина-Чехія 28.05.-03.06 2023 року, досвід співпраці влади, бізнесу та громадського сектору – зустріч із урядом Південно-моравського краю (Брно)  – напрацьовано можливості співпраці

Фото без опису

Проект підтримки та розвитку малого бізнесу, переможець ФГ «Волинський сад». Бюджет проекту 10000 доларів США.  Облаштовано холодильну камеру для зберігання 200 тонн плодово-ягідної продукції (яблук)

Фото без опису

Програма «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) французької неурядової організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади. Конкурс грантів на мікробізнес та самозайнятість від 30000 до 60000 грн. В Горохівській громаді 26 жінок отримали цей безповоротний грант на суму 441 900грн.

В продовження цього проєкту реалізовується ініціатива «Я мрію, я можу, я роблю!», спрямована на надання інформаційних і консультаційних послуг, а також мотиваційної підтримки та посилення сучасних компетенцій жінок різних вікових категорій, у т.ч. жінок-ВПО з метою розбудови бізнесу, покращення кар’єрних можливостей та працевлаштування на більш престижні й високооплачувані вакансії.

 

Фото без опису

Проект “Двигуни громад”, реалізовується агенством трансформації “М-Клас” за підтримки проекту USAID “Говерла”. Проект триває, 3 посадовців громади проходять курс навчальних заходів, підвищуючи навички аналізу місцевого економічного потенціалу та написання місцевих програм, спрямованих на пожвавлення підприємницької діяльності та підтримки малого бізнесу.

В рамках цього проекту буде розроблено дизайн та виготовлено пілотну партію упаковок для сиру, молока та сметани місцевої сімейної молочної ферми Юхимчуків з Рачина.  

Фото без опису

Проект «Зміцнення співпраці між органами місцевого самоврядування та підприємствами у сфері місцевого економічного розвитку територіальних громад Волинської області», реалізовує громадська організація «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».  Мета - розробка програми місцевого економічного розвитку

 

 

Співпраця з громадською організацією «Волинський інститут права», грантером проекту “ГОВЕРЛА”

Фото без опису

Проект «Соціальна інтеграція ВПО у громаді» (2022 рік)- бюджет проекту 40 тис.грн. Проведено 8 інтеграційних заходів (майстер-класи, спортивні змагання, творчі зібрання), соціологічні дослідження. Мета проекту – покращення взаємодії влади з громадськістю, зокрема,   з вимушеними переселенцями,  налагодження  комунікації з місцевими мешканцями та владою

Фото без опису

Проект «Місцеве врядування, орієнтоване на громадян» (2023-2024 рік), спрямований на покращення взаємодії і комунікації місцевої влади та мешканців громади. Проведено 2 соціологічні дослідження щодо рівня довіри до влади і доступності комунікації з нею, 2 фокус-групи та 2 діалогові заходи. В рамках цього проекту створилась ініціативна група освітян “Рада взаємодії з питань освіти”, покликана сприяти діалогу в освітянському середовищі.

 
   

Цифрові проекти

Фото без опису

Проект "Громада 4.0" (2023 рік) - впроваджено ОІС "Smart школа" (розробник - Валерій Кулай, вчитель Горохівського ліцею №1) у всіх навчальних закладах Горохівської громади з метою підвищення якості освіти та підвищення рівня комунікації усіх учасників освітнього процесу. Цей проект громади увійшов у ТОП-5 цифрових проектів України за рейтингом Міністерства цифрової трансформації

Фото без опису

Проект «Digital Volyn» (2023 рік) – розроблена програма інформатизації «Цифрова Горохівська громада» на 2023-2025 роки та каталог інвестиційної привабливості громади. В міській раді запроваджена CISCO UMBRELLA - хмарна технологія від кіберзагроз компанії Cisco.

Проекти, спрямовані на покращення становища дітей, сімей, людей з інвалідністю

Фото без опису

Проект «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді», реалізований ГО «Українська мережа за права дитини» за підтримки Проєкту  USAID Говерла (2023 рік) - здійснено оцінку ефективності чинної системи фінансування догляду та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в громаді.  В рамках проекту проведено 4 онлайн навчання для спеціалістів служби у справах дітей, фахівців із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг».

Проаналізовано соціальні послуги, які надаються в громаді та спрямовані на дітей із особливими потребами та їх сімей, перспективи та передумови розвитку нових соціальних послуг, що є затребуваними у громаді.

Фото без опису

Проєкт «Громада для людини: покращення системи соціального захисту та соціальних послуг», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою”. Спеціалісти та соціальні працівники, психологи, працівники поліції, дотичні до роботи з дітьми, сім’ями та молоддю, пройшли цикл з чотирьох навчань за комплексною тренінговою програмою «Командна робота в громаді: виявлення, захист та допомога сім'ям, дітям та молоді під час воєнного стану». Вивчали механізм взаємодії фахівців соціальної сфери, спрямований на швидке та професійне реагування на проблеми сімей, дітей, молоді. 

Велика увага виділена інформуванню про створення патронатних сімей, в які можна влаштовувати дітей на тимчасове перебування.

Фото без опису

Проєкти «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» (Мінсоцполітики), «Моніторинг потреб та підтримки дітей в умовах війни»  (представництво Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ), спрямовані на покращення ефективності соціальних послуг через матеріальне забезпечення відділу соціального захисту та охорони здоров’я. Бюджети проектів відповідно 306900 грн. та 54000 грн. закуплено офісну техніку та меблі.

Фото без опису

«Кращий догляд для кожної дитини». Проєкту від ЮНІСЕФ фонд націлений перш за все на підтримку дітей, тому визначено мінімальний пакет базових соціальних послуг, таких як:

• формування батьківської компетентності;

• психосоціальна підтримка;

•соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

• раннє втручання та супровід під час інклюзивного навчання;

• денний догляд дітей з інвалідністю;

• соціальний супровід (асистент сім’ї).

Фото без опису

Проєкт «Згуртовані громади», за підтримки Всеукраїнської асоціації громад та Програми USAID з аграрного та сільського розвитку. 80 сімей внутрішньо переміщених осіб забезпечено насінням городини.

Фото без опису

Проєкт “Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг”, реалізовує Фундація “Простір” за підтримки USAID “Говерла”. В рамках проєкту створено соціальний паспорт громади, 5 будівель громади докладно проінспектовано на предмет всебічної доступності - приміщення лікарні, відділу соціального захисту, міської ради, ЦНАПу. Мета дослідження - визначити потребу в оснащенні спеціальними засобами будівель для повної доступності.

Фото без опису

Проект по наданню психосоціальної підтримки внутрішньо переміщеним особам  та жителям громади за програмою «Діти та війна. Навчання технік зцілення»

Психологами Мариною Сокол, Мар’яною Козош, Мар’яною Давидюк, Оксаною Фесенко було проведено 28 зустрічей для груп: підлітків, внутрішньо-переміщених осіб та вихованців Горохівського психоневрологічного інтернату, практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Горохівської громади.

Фото без опису

Всеукраїнський проект з психосоціальної підтримки «Кееp calm and love Ukraine/Зберігаємо спокій і любимо Україну», який реалізовують в громаді психолог ЦПРПП, Марина Сокол, та керівник cектору молоді та спорту УОКМССЗОЗ Горохівської міської ради, Оксана Лавренюк за підтримки IREX Europe doing business as Equal Rights and Independent Media.

У квітні 2023 року між Центром професійного розвитку педагогічних працівників та благодійною організацією “Благодійний фонд “Добробут України” підписано меморандум про партнерство та співпрацю.  

В рамках проекту було проведено 11 тренінгових  зустрічей, спрямованих на розвиток стресостійкості та психосоціальну підтримку дітей, молоді, дружин військовослужбовців, педагогів та жителів громади. До заходів долучилось 180 учасників.

 

Медицина

Фото без опису

Проект “Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні”, виконується USAID PATH. Громада співпрацює з проектом з березня 2023 року, мета співпраці - покращення якості медичних послуг, налагодження постійної та доступної комунікації медпрацівників з пацієнтами. Проведено 2 навчальні модулі для посадових осіб ОМС та медпрацівників у м. Львів та м. Дніпро. У листопаді 2023 року проектом організовано 3-денний семінар за участю 140 мешканців громади (представників влади, медпрацівників, депутатів, освітян, активних громадян) з метою вироблення стратегічних напрямків та цілей розвитку громади у сфері охорони здоров’я, які внесено в Стратегію розвитку громади на період до 2027 року.

Молодіжні та культурні проекти 

Фото без опису

Проект “Впливові”, реалізовується грантером проекту USAID “ГОВЕРЛА” - це п’ятимісячний онлайн-курс, який був спрямований на розвиток лідерських якостей, основ проектного менеджменту та забезпечення місцевого молодіжного розвитку. 10 молодих людей взяли участь у 7 навчальних модулях та заключному Молодіжному Форумі у Львові.  

Фото без опису

Проект «Облаштування молодіжного простору» (2023 рік), реалізовано у співпраці з БФ “Рокада” та Управлінням військового комісара у справах біженців ООН у Західній Україні  - бюджет проекту 660 тис.грн., в тому числі 140 тис.грн. співфінансування з місцевого бюджету на ремонт приміщення. Благодійним фондом «Рокада» для молодіжного простору закуплено обладнання на суму 520 тис.грн.: меблі (10 столів, 30 крісел, 1 диван, стелажі), 2 ноутбуки, настільні ігри, стерео систему, 4 мікрофони, 1 кондиціонер, 1 рекуператор. Зараз молодіжний простір використовується ініціативною групою молоді, учасниками проекту «Впливові», для проведення навчальних заходів. 

Фото без опису

Проект «Ми в ефірі» (2023-2024 роки), реалізовується у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в рамках проекту «Посилене партнерство для сталого відновлення», який впроваджується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA). Створено студію звукозапису. Мета проекту - збереження автентичного якісного мистецького продукту колективів громади (і не тільки), популяризація і збільшення доступності їх творчості через розміщення у соцмережах. Закуплено музичне обладнання для звукозапису, бюджет проекту 659 000 грн., в тому числі місцевий бюджет 319000 грн. кошти партнерів 340 тис.грн.

Фото без опису

Запланований проект

 

Проект “У кожній хаті свій КРЕДЕНС або як згуртуватися навколо “ЦИФРИ” – поданий на конкурс «КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА» Українського Культурного Фонду

Партнери проекту - Рожищенська та Рожнятівська громади

1. Мета проекту

Проект передбачає створення нової унікальної інтернет-платформи, на якій будуть розміщені цифрові книжкові каталоги, оцифровані предмети матеріальної і нематеріальної культурної спадщини Горохівщини та громад-партнерок, наприклад, старовинні рецепти, предмети живопису місцевих художників, оцифрована пісенна спадщина, унікальні зразки вишивок, предметів побуту, ретро-фотографії та багато іншого, що вважають цінним надбанням на територіях громад.

2. Особливість проекту

Розробником платформи буде Валерій Кулай, вчитель Горохівського ліцею, автор цифрової шкільної платформи ОІС «SMART школа», однієї з кращих освітніх  платформ в Україні.

3. Бюджет проекту – 1 198 000 (один млн.. сто дев’яносто вісім тис.) грн., включає розробку інтернет-платформи, придбання 15 комплектів офісної техніки-(робоче місце бібліотекаря), виготовлення брендованої продукції проекту; заохочення діяльності пошукових команд (місцеві краєзнавці, учні, вчителі); проведення презентаційних заходів; облаштування майстерні з відновлення старовинних меблів (апсайклінг); придбання книг для місцевої бібліотеки.



 
 

Проекти Громадського бюджету (профінансовано з бюджету громади)

Фото без опису

Проект «Настільний теніс. Маленький світ, у якому можна робити великі дива»,  придбано надвірний тенісний стіл, який буде встановлено в дворі будинків по вул.  Б.Хмельницького м. Горохів, автор Лариса Степанюк, 22000 грн. Будуть проводитись дворові та вуличні турніри, товариські зустрічі задля згуртування мешканців. 

Фото без опису

Проект “Вуличне освітлення на сонячних батареях по вул.. Шкільна в с. Сільце”, закуплено і встановлюються 4 світильники на сонячних батареях на території місцевої гімназії, автор Андрій Лись, 24000 грн

Фото без опису

Проект «Намалюю свою мрію», м. Горохів, автор Микола Шешко, проект передбачає проведення пленерів художників та майстер-класів. Для цього придбано мольберти, модельні гіпсові фігури, фарби, пензлі для юних художників,  та планшет для керівника мистецької студії “Олівець-малювець” Будинку дитячої і юнацької творчості. Бюджет проекту  42286 грн

Фото без опису

Проект «Календар знаменних дат», м. Горохів, автор Оксана Бабій, керівник гуртка «Патріот» Будинку дитячої та юнацької творчості м. Горохів. В рамках проекту створено 4 відеопрезентаційні роботи про вагомі постаті в історії України та Горохівщини: Катерину Білокур, Григорія Сковороду, Степана Кривенького; та про історичну подію  “Берестечко. Битва за Україну”. Ці роботи будуть презентуватись для учнівської спільноти громади. Бюджет проекту 32000 грн., закуплено ноутбук для керівника гуртка та телевізійну панель для показу робіт.

Фото без опису

«Проект «Навчаючись, відпочивай», с. Скобелка, автор Володимир Мороз. Облаштовано відпочинкову зону для учнів, учителів та батьків у фойє школи, для якої придбано м’які пуфи та міні-дивани. Також придбано велопарковку, оскільки багато дітей їздить до школи велосипедами, та надвірний тенісний стіл, на якому із задоволенням діти грають у перервах та після уроків. Бюджет проекту 49880 грн

Фото без опису

Проект «Веселе містечко», м. Горохів, автор Тетяна Мазур. Придбано і встановлено дитячий  ігровий майданчик на території Горохівського ліцею №1. Бюджет проекту 158 000 грн.

 

ЕКОЛОГІЧНІ ІНІЦІАТИВИ

Фото без опису

Проєкт “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, впроваджується ГО “Еколтава”  за підтримки  USAID “ГОВЕРЛА”. В рамках проекту розроблено «ДОРОЖНЮ КАРТУ» для напрацювання ефективного місцевого Плану управління відходами. Метою розроблення місцевого плану управління відходами, є впорядкування поводження з відходами  на території громади як того вимагає новий Закон України «Про управління відходами». 

На території 6 населених пунктів громади облаштовано 25 майданчиків для роздільного збору пластику та скла, куди мешканці громади можуть викидати відсортовані відходи. З метою залучення дітей шкільного віку до даного проекту у 10 освітніх закладах (більші школи і садочки) встановлено контейнери для роздільного збору відходів, де діти вчаться правильно сортувати сміття. Такі ж  3 комплекти для роздільного збору встановлено в міській раді, ЦНАПі та  Горохівській   лікарні.

Фото без опису

Запланований проект

Проект «Модернізація мереж водопостачання і каналізації, будівництво очисних споруд із застосуванням сучасних технологій очистки стічних вод в місті Горохові» у 2023 року подано на програму транскордонного співробітництва «INTERREG NEXT» 2024-2027 по пріоритету «ДОВКІЛЛЯ». Партнер проекту - муніципалітет міста Хорощ, Польща. Бюджет проекту 2,4 млн. євро. Рішення про фінансування буде у квітні

Мета: збільшення доступу до води та системи водовідведення жителів Горохівської громади, зменшення негативного впливу стічних вод на довкілля .

Очікувані зміни:

1)   742 мешканці громади (212 домогосподарств)  матимуть централізоване водовідведення;

       357 мешканців громади (102 домогосподарства) отримають доступ до якісної питної води.

   8 комерційних закладів –підключення до водовідведення

   2 комунальних закладів - підключення до водовідведення

2)   Заміна старої водопровідної системи на нові мережі підвищить ефективність використання водних ресурсів, зменшаться втрати води та використання електроенергії, знизиться собівартість послуги з водопостачання, зросте рентабельність діяльності комунального підприємства «Горохівське виробниче житлово-комунальне підприємство».

3)   Будівництво нових сучасних очисних споруд зменшить негативний вплив на довкілля за рахунок консервації нині діючих технічно застарілих очисних споруд та нових технологій очистки стічних вод .


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь