Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна реєстрація права власності та права користування на земельні ділянки

Дата: 22.02.2024 15:29
Кількість переглядів: 411

Фото без описуДержавна реєстрація права власності та права користування на земельні ділянки проводиться відповідно до ЗУ «Про реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та інших нормативно-правових актів.

Так, згідно статті 182 Цивільного Кодексу України право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. Статтями 125, 126 Земельного кодексу України встановлено, що право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. У разі виникнення права власності та права користування на земельну ділянку власникам, користувачам необхідно зареєструвати своє право. Це є обов’язковою умовою безперешкодного користування  своїми правами на земельну ділянку.

Після проведення державної реєстрації власник або користувач в праві відчужувати свої права, на користь інших осіб, отримувати дозволи на виконання будівельних робіт, в залежності від виду користування земельною ділянкою та цільового призначення землі.

За ухилення від державної реєстрації земельних ділянок та подання недостовірної інформації щодо них громадяни та юридичні особи несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства (п. 1 ст. 211 Земельного кодексу України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь