Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

10 громад Волинської області розвиватимуть інструменти місцевої демократії за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Дата: 04.09.2023 10:32
Кількість переглядів: 123

Фото без описуГромадська організація «Волинський Інститут Права» розпочинає реалізацію проєкту з розвитку інструментів місцевої демократії у 10 громадах Волинської області. Робота проводиться за підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).


Учасницями проєкту стали Шацька, Рожищенська, Любешівська, Локачинська, Ківерцівська, Зимнівська, Горохівська, Володимирська, Вишнівська та Боратинська громади Волинської області.

В.о. заступника керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ігор Санжаровський:

«Залучення громадськості до процесу прийняття владних рішень – це крок у напрямку більш демократичного та відкритого урядування. По-перше, включення громадських організацій у діалог з органами влади стимулює взаєморозуміння, по друге – сприяє розробці ефективних програм, що відповідають реальним потребам населення. Саме тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує підтримувати партнерські громади у їхній взаємодії з мешканцями задля спільної цілі – всебічного розвитку громад і максимального використання свого потенціалу».

В рамках проєкту буде проведене дослідження рівня взаємодії влади та громадськості. На основі досліджень експерти розроблять рішення, які сприятимуть розширенню форм і методів комунікації та взаємодії між усіма ланками громади.

«Щиро дивує, коли люди кажуть, що зміни чи реформи зараз не на часі. Створення чи вдосконалення місцевих рішень, які регулюють питання інструментів і форм громадської участі та взаємодії між владою та громадськістю, не потребує бюджетних грошей. Допомога воїнам і покращення механізмів роботи органів місцевого самоврядування – паралельні процеси», – вважає виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Розроблені та впроваджені в проєктних громадах інструменти, які підвищують ефективність роботи та підзвітність органів місцевого самоврядування, можна буде впроваджувати в інших громадах Волині або ж навіть областях, адже успішний результат буде найкращим стимулом для його масштабування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь