Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зберегти людей на робочих місцях в умовах війни, працевлаштувати переселенців. Досвід Групи Tolk

Дата: 11.04.2023 08:56
Кількість переглядів: 101

Фото без описуГрупа компаній Tolk, як і численні компанії України, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну зіштовхнулася з одним із критичних питань – як вберегти кваліфіковані кадри, які мають значний досвід роботи в галузі енергетики. 

«Для всіх нас 24 лютого 2022 року стало справжнім шоком, – згадує Ірина Береснєва, директор ТОВ «Августа» (Група Tolk). – Постала задача: як зберегти наш колектив і водночас – як зберегти процеси, як втримати зв’язок із генерацією та клієнтами, які потребують електроенергії. Буквально під ракетними обстрілами вдалося релокувати київський офіс на Закарпаття, влаштуватися на новому місці та забезпечити безперервне постачання енергії нашим клієнтам».

Неабияк проявили себе працівники інших компаній, що входять до Групи Tolk – ТОВ «Закарпаттяенергозбут» і ТОВ «Волиньелектрозбут», паралельно займаючись волонтерством, приймаючи внутрішньо переміщених осіб, збираючи допомогу для фронту.  

У ті перші страшні місяці війни чимало українців, рятуючись від російської агресії, опинилися в глибокому тилу, у Закарпатті. Багато хто з них після того, як влаштував свій побут, почав шукати роботу. Їх тепло зустріли у Групі Tolk, чий колектив поповнився фахівцями з Маріуполя, Запоріжжя, Бердянська, Бахмута та інших міст, які окупував чи до яких наблизився ворог. 

За рік від початку війни хтось із фахівців з-поміж ВПО вже повернувся додому, на деокуповані території, хтось поїхав у Європу, але більшість продовжує працювати у  Закарпатті. Серед них – Владислав, головний бухгалтер ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Він переїхав до Ужгорода з Бердянська і працює в компанії з серпня 2022 року. Каже, знайшов в Закарпатті нову домівку і радий, що його тепло прийняли у колективі. 

Інформація про вакантні посади Групи передається у центри зайнятості та на спеціалізовані вебпортали, оприлюднюється на сайтах компаній Групи. Наразі актуальними є вакансії на популярні позиції юрисконсультів, економістів та фахівців по роботі зі споживачами.

За час війни Група Tolk стабілізувала ситуацію, зберегла кваліфікованих спеціалістів та продовжує надавати робочі місця людям, які облаштовують своє життя у нових місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь