Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактичний захід служби у справах дітей

Дата: 30.03.2023 14:17
Кількість переглядів: 210

Фото без опису29 березня 2023 року спеціалістами сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей Тетяною Карпук, Наталією Басюк та фахівцем соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» міської ради Ларисою Кізлик, інспектором муніципальної варти Горохівської міської ради Віталієм Малесиком, інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків на території м. Горохів та Печихвостівського старостинського округу (з населеними пунктами с. Мирків, с. Пірванче) Горохівської громади проведений  профілактичний захід, який мав на меті  обстеження умов проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

Внаслідок військової агресії російської федерації на територію громади із районів проведення військових бойових дій, що знаходяться на Сході країни перемістились у м. Горохів прийомна сім’я Домніч, яка виховує двох прийомних дітей та дитячий будинок сімейного типу Крикота, які прийняли на виховання 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

На території громади також функціонують 2 дитячих будинки сімейного типу Номінат (9 дітей-вихованців) та Синиці (5 дітей-вихованців), які нещодавно повернулись за кордону, у зв’язку із їх тимчасовим перебуванням через військові дії на території України.

В ході проведення рейду з усіма прийомними батьками, батьками-вихователями була проведена профілактично-розяснювальна робота щодо належного виконання батьківських обовязків,     

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які влаштовані до дитячих будинків сімейного типу та прийомної сім’ї забезпечені соціальними гарантіями та виплатами відповідно до чинного законодавства.
Також у ході проведення профілактичного рейду з метою попередження правопорушень серед дітей завідувачем сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей Тетяною Карпук спільно із інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків для учнів Пірванченської гімназії Горохівської  міської ради були прочитані профілактичні бесіди на теми: «Про шкідливість електронних сигарет та вейпів на організм людини», «Що таке булінг? Та як з ним боротись», «Небезпечний молодіжний рух «Редан». Усім дітям після проведення лекції були роздані пам'ятки по даній тематиці

Крім цього були обстежені сім’ї внутрішньо переміщених осіб, які виховують дітей та тимчасово проживають на території громади. Спеціалістами служби у справах дітей при обстеженні родин, вивчались потреби внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь