ВІЙСЬКОВИЙ МЕДИК МИКОЛА БАНІРА У КОЛЕДЖІ: РОЗМОВА ПРО ВАЖЛИВЕ

Дата: 16.03.2023 08:15
Кількість переглядів: 222

Фото без описуВ тривожних умовах сьогодення, коли ми переживаємо війну, розв’язану російськими окупантами проти нашого народу, найбільш актуальним питанням є збереження життя як захисників на полі бою, так і цивільних громадян.

15 березня 2023 р. у Горохівському коледжі ЛНУП відбулась довгоочікувана зустріч з Миколою Банірою, лікарем-хірургом Горохівської багатопрофільної лікарні, який на короткотривалу відпустку прибув додому з території бойових дій та погодився поспілкуватися зі студентами коледжу.

Справжній професіонал своєї справи, без перебільшення – лікар від Бога – Микола Іванович Баніра  рятує життя нашим захисникам, будучи начальником медичної частини окремого батальйону, який дислокується у Запорізькому напрямку. Він розповів студентам і викладачам, а охочих побачити знаного на Горохівщині лікаря виявилось дуже багато, про воєнні будні, мужність та героїзм українських воїнів, про те, наскільки важливою є правильна і своєчасна долікарська медична допомога. Іноді життя йде на секунди і лише чіткі злагоджені дії можуть його врятувати.

Це була захоплююча лекція з практичними елементами. Студенти залюбки ставали «потерпілими», аби військовий лікар з позивним "Живчик"  надавав їм кваліфіковану допомогу. Для цього використовувався турнікет, яким оптимально можна спинити кровотечу, ізраїльський кровоспинний бандаж, а також інші спеціальні медичні засоби.

У заході взяв участь Віталій Гладун, волонтер Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит», з яким постійно співпрацюють волонтерські формування коледжу.


Представники студентського волонтерського центру «В єдності сила» під гучні оплески вдячності в особі Миколи Баніри всім воїнам ЗСУ  подарували гостям свої творчі доробки.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь