ВІЙСЬКОВИЙ МЕДИК МИКОЛА БАНІРА У КОЛЕДЖІ: РОЗМОВА ПРО ВАЖЛИВЕ

Дата: 16.03.2023 08:15
Кількість переглядів: 237

Фото без описуВ тривожних умовах сьогодення, коли ми переживаємо війну, розв’язану російськими окупантами проти нашого народу, найбільш актуальним питанням є збереження життя як захисників на полі бою, так і цивільних громадян.

15 березня 2023 р. у Горохівському коледжі ЛНУП відбулась довгоочікувана зустріч з Миколою Банірою, лікарем-хірургом Горохівської багатопрофільної лікарні, який на короткотривалу відпустку прибув додому з території бойових дій та погодився поспілкуватися зі студентами коледжу.

Справжній професіонал своєї справи, без перебільшення – лікар від Бога – Микола Іванович Баніра  рятує життя нашим захисникам, будучи начальником медичної частини окремого батальйону, який дислокується у Запорізькому напрямку. Він розповів студентам і викладачам, а охочих побачити знаного на Горохівщині лікаря виявилось дуже багато, про воєнні будні, мужність та героїзм українських воїнів, про те, наскільки важливою є правильна і своєчасна долікарська медична допомога. Іноді життя йде на секунди і лише чіткі злагоджені дії можуть його врятувати.

Це була захоплююча лекція з практичними елементами. Студенти залюбки ставали «потерпілими», аби військовий лікар з позивним "Живчик"  надавав їм кваліфіковану допомогу. Для цього використовувався турнікет, яким оптимально можна спинити кровотечу, ізраїльський кровоспинний бандаж, а також інші спеціальні медичні засоби.

У заході взяв участь Віталій Гладун, волонтер Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит», з яким постійно співпрацюють волонтерські формування коледжу.


Представники студентського волонтерського центру «В єдності сила» під гучні оплески вдячності в особі Миколи Баніри всім воїнам ЗСУ  подарували гостям свої творчі доробки.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь