Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки місячника боротьби за чистоту української мови

Дата: 12.12.2022 16:53
Кількість переглядів: 182

У громаді завершився місячник боротьби за чистоту української мови, який проходив з 9 листопада до 9 грудня 2022 року. Мета заходу - подальший розвиток та функціонування української мови як державної, підвищення престижу її використання в усіх сферах суспільного життя громадян та вдосконалення володіння українською мовою.

У рамках місячника започатковано роботу розмовного клубу «Теплі розмови», проведено фестиваль української мови «Я подолаю тебе, враже, українським  словом», який стане щорічним.

В закладах загальної середньої освіти відбувся тиждень української писемності та мови «Українська мова – це наш дух, наша воля і пісня», протягом якого здобувачі освіти підвищували загальний рівень знань з української мови та літератури через усні журнали «У світі українського слова», «Лунай, величне наше слово!», «Любіть Україну і мову її солов’їну»; лінгвістичні хвилини «Етикет мовлення», «Мова – багатство моє»; віршований челендж «Я розмовляю українською мовою»; флешмоб «Говори правильно!»; інформаційну рубрику «Листопад висловів»; веселі хвилинки «У світі загадок, прислів’їв, приказок»; цікаві перерви «Відгадування мовознавчих загадок», «Як я знаю прислів’я та приказки про мову», єдині уроки «Мова - це віконця через які людина бачить світ…»; проведення І етапу ХХІІІ мовно-літературного конкурсу знавців української мови ім.Петра Яцика.

У закладах дошкільної освіти відбулися літературні вікторини «На галявині казок», дні української народної казки, читання та декламування віршів про мову, виставки малюнків «Це мова моя, мова моєї України», «З Україною в серці».

Центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено семінар для вчителів української мови та літератури ліцеїв Горохівської міської ради «Теоретико-практичні засади підготовки до ЗНО з української мови».

Посадові особи місцевого самоврядування Горохівської міської ради, педагоги та здобувачі освіти закладів освіти громади активно долучились до написання радіодиктанту національної єдності -2022.

Воістину справедливі слова О. Гончара: «Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе». Тому, постійна турбота про чистоту мовного середовища, вдосконаленню якого немає меж, має стати однією із головних якостей сучасних українців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь