Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Волинської області планували заходи соціального згуртування спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

Дата: 23.11.2022 11:43
Кількість переглядів: 141

Фото без описуУ Горохівській і Локачинській громадах, що у Волинській області, відбулися тренінги для ініціативних груп. У них взяли участь посадовці, працівники сфери культури та освіти, представники громадського сектору, підприємці, молодь і активні жителі громад. Тренінги були організовані за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

На цих заходах учасники навчалися визначати етапи розвитку команд, планувати й реалізовувати заходи, налагоджувати командну роботу й розподіляти обов’язки, а також планувати спільні ініціативи соціального згуртування громади.

Горохівський міський голова Віктор Годик підкреслив актуальність проведеного тренінгу:

«Ця зустріч дійсно на часі, адже ми хочемо виховувати амбіційну, впевнену в собі та ініціативну молодь, яка бере участь у житті громади. Такі заходи дозволяють обговорювати концепції та ідеї, які є доречними для нашої громади. Ми розуміємо, що ефективно розвивати територію можна лише спільними зусиллями, тому долучення ініціативних громадян до місцевого розвитку є вкрай важливим».

Ці зустрічі були не першими для ініціативних груп – до цього було організовано два вебінари, під час яких учасники знайомилися з профілем громади, аналізували її сильні та слабкі сторони, вчилися основ взаємодії з різними соціальними групами, проєктного менеджменту та комунікації, працювали над ідеями розвитку громади.

Членкиня Горохівської ініціативної групи Надія Фищук подякувала організаторам заходу:

«Велика вдячність за надзвичайно вчасну ініціативу, нові знання, корисну інформацію та згуртування. За вашої професійної підтримки нам вдалося спланувати чудовий об’єднавчий захід, який, сподіваюся, невдовзі вдасться реалізувати».

Як результат, учасники обох громад спланували заходи соціального згуртування. Горохівська команда працювала над ініціативою «Відкриття укриття» – обладнаний осередок, на базі якого організовуватимуть культурні заходи. Очікується, що цей проєкт активізує молодь, залучить дітей і представників старшого покоління. Зі свого боку ініціативна група Локачинської громади спланувала до кінця 2022 року реалізувати захід «Андріївські вечорниці у Локачах», метою якого є об’єднання різних категорій населення громади та відродження давніх українських традицій.

Начальниця сектору комунальної власності, проєктної діяльності та інвестицій Локачинської селищної ради Оксана Дмитрук поділилася своїми враженнями після заходу:

«Я думаю, що головний меседж тренінгу – в ході об’єднання навколо однієї ідеї потрібно більше довіряти одне одному та поважати правила життя у спільноті. Лише тоді ми зможемо назвати себе згуртованою громадою, привабливою не лише для життя й інвестування».

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь