Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Горохівчанин презентував тритомну шахову енциклопедію

Дата: 05.10.2022 09:27
Кількість переглядів: 467

Фото без описуУ Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки презентували тритомну шахову енциклопедію. Її упорядкував і видав педагог за освітою, аматор та ентузіаст шахів, горохівчанин Володимир Батура. У цій тритомній шаховій енциклопедії вся історія розвитку древніх і мудрих шахів, цікава інформація про видатних шахістів світу й України, теорія і практика шахів, їх стратегія і тактика.

Допитливий читач може дізнатися багато цікавих фактів про шахи. Наприклад, що першу шахову  книжку українською мовою видав у Києві ще у 1926 році лауреат премії Барклая в галузі медичної радіології доктор медицини Федір Богатирчук, який зіграв у престижних шахових турнірах п’ять партій з чемпіоном світу Михайлом Ботвинником, у трьох з яких переміг, а дві звів у нічию.

На презентації дали слово друзям і колегам Володимира Батури, автора енциклопедії. Серед них були президент Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук, дочка і син автора — Світлана і Олександр. Також Володимир Григорович відповів на запитання учасників презентації, подякував працівникам Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки за велику допомогу у роботі над тритомником.

Після презентації енциклопедії відбувся турнір зі швидких шахів, у якому грали дорослі й діти. Перший і найголовніший приз у ньому – три томи оновленого видання шахової енциклопедії від Володимира Батури виборов волинський шахіст Максим Гузьо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь