Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цифровізуємо соціальну сферу. Цифровізуємо послугу усиновлення

Дата: 08.09.2022 11:27
Кількість переглядів: 151

Діти – це наше майбутнє, і воно напряму залежить від виховання та щасливого дитинства. Тож з часом заклади інституційного догляду повинні піти у минуле, а на їх місце прийти родини, що усиновлять дітей або оформлять над ними опікунство.

Для цього наразі реалізується поетапна цифровізація послуги усиновлення, що має на меті зробити послугу більш зрозумілою та зручнішою для людини-заявника на порталі Дія. Цифровізація та осучаснення послуги за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, здійснюється Мінсоцполітики разом з Мінцифри, ЮНІСЕФ та ПРООН за підтримки Швеції.

Етапи цифровізації послуги:

Перший етап - заява на попередню онлайн консультацію з усиновлення (вже впроваджено).

Другий етап - заява про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі онлайн через портал Дія (зовсім скоро повідомимо про цю можливість) .

Третій етап - заява на продовження строку дії висновку про можливість бути усиновлювачами (вже працюємо).

Четвертий етап - заява про зняття громадян України з обліку кандидатів в усиновлювачі.

П’ятий етап - заява про взяття громадян на облік потенційних прийомних батьків, батьків-вихователів.

Шостий етап - заява про взяття громадянина на облік потенційних опікунів, піклувальників.

Наразі перший етап вже реалізовано та є перші результати. З першого червня отримано онлайн заяв на первинну консультацію з усиновлення через портал Дія - 669. Здебільшого заявники обирають онлайн консультацію, адже не потрібно їхати на консультацію до відповідної районної служби у справах дітей. Тож 522 заявників отримали саме онлайн консультацію з усиновлення.

Кожна дитина повинна мати родину та щасливе дитинство. Цифровізуємо соціальну сферу крок за кроком!

 

Довідково:

Оцифровані послуги з усиновлення були розроблені за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: Підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що ПРООН в Україні упроваджує за фінансової підтримки Швеції. Проєкт розпочав роботу в 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.

Зі свого боку ЮНІСЕФ здійснює роботу з модернізації підсистем Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) в частині інтеграції з ЄІАС «Діти» та порталом ДІЯ, а також реалізує задачі з доопрацювання ЄІАС «Діти» в частині функціоналу взяття на облік кандидатів в усиновлювачі та інших форм сімейного виховання. Зазначені завдання реалізуються в рамках проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», метою якого є аналіз ситуації щодо дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також залишених та роз’єднаних з родинами, визначення та забезпечення потреб, у тому числі із влаштування у альтернативні форми сімейного типу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь