Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рятувальники інформують

Дата: 11.07.2022 16:53
Кількість переглядів: 469

 

Фото без описуЗ наближенням періоду збору урожаю зернових культур та заготівлі грубих кормів збільшується ризик виникнення пожеж у місцях збирання та зберігання врожаю. Протягом останніх років  на хлібних масивах області виникло 14 пожеж, в результаті яких знищено понад 120 га зернових культур, завдано матеріальних збитків на суму 1 мільйон 700 тисяч гривень. Окрім цього, протягом останніх років, виникло 7 пожеж на складах грубих кормів та 11 пожеж на транспортних засобах, які були задіяні до збирання врожаю, внаслідок яких завдано матеріальних збитків на суму понад 1 мільйон гривень.

З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах, рятувальниками Луцького районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки й підготовки сільгосппідприємств.

З працюючим персоналом сільгосппідприємств проводяться позапланові інструктажі із забезпечення пожежної безпеки під час жнив. Увагу працівників та керівників підприємств акцентують на наявність обкосів, оборювання на полях, застережних знаків пожежної безпеки, забезпечення збиральної техніки первинними засобами пожежогасіння.

Учасники рейдів також наголосили, що усі працівники, зайняті на збиранні врожаю, зобов’язані пройти інструктаж та мають бути вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами під час «косовиці».

Рятувальники наголошують, що час жнив - це пожежонебезпечний період, адже загрозу становить не лише суха спекотна погода, а й хлібозбиральні техніка, а також, на жаль, людська недбалість.

Тому для того, аби жнива пройшли без пожеж, потрібна постійна пильність та ретельне дотримання протипожежних вимог - саме це гарантує безпеку як і під час жнив, так і в період транспортування та зберігання зерна.

 

Шановні громадяни!

 

Луцьке районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій наголошує! У період збирання врожаю категорично забороняється:

-палити біля хлібних масивів;

-розкладати багаття на полях та поблизу них;

-спалювати стерню, післяжнивні залишки; полювати неподалік ланів;

-допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

-дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

-зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;

- наявність іскрогасників на тракторах.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь