Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадяни, які мають можливість, зобов’язані подати річну податкову декларацію до 20 липня 2022 року

Дата: 14.06.2022 15:06
Кількість переглядів: 187

До 20 липня 2022 року громадяни, котрі зобов’язані звітуватися про минулорічні доходи, повинні подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Таку вимогу до декларантів містить Закон України від 26 травня 2022 року № 2260 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який вступив у дію 27.05.2022 року.

Раніше, з огляду на період воєнного стану, Закон України № 2142–IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» відтермінував подання декларації до моменту скасування чи припинення воєнного стану.

Із вступом у дію Закону № 2260 платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року, звільняються від відповідальності  у період з 24 лютого 2022 року.

Враховуючи обставини, в яких країна протидіє військовій агресії, у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують волинянам, котрі отримували минулого року доходи, з яких не сплатили податки,  подати річну податкову декларацію до 20 липня 2022 року в зручний для себе час через Електронний кабінет, або ж звернутися до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Закон № 2260  передбачає, що сплатити визначені податки і збори за підсумками декларування  потрібно не пізніше 31 липня 2022 року,

Довідково: за останніми даними волиняни подали 3,5 тисячі декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік. Сума задекларованого волинянами доходу за минулий рік перевищує 1 мільярд гривень.

          Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь