Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ограни місцевого самоврядування можуть отримати звітність про джерела доходів всіх платників податків, - ДПС

Дата: 04.02.2022 09:07
Кількість переглядів: 203

Фото без описуЗ 1 січня 2022 року органи місцевого самоврядування можуть отримувати звітність у розрізі джерел доходів всіх платників податків, а не тільки юридичних осіб, як це було раніше. Отримати таку звітність вони можуть за відповідним запитом до податкових органів. Про це повідомили в Державній податковій службі.

Як наслідок, у органів місцевого самоврядування з'являється можливість одержувати більш якісну інформацію, необхідну для планування бюджетів та моніторингу їх виконання.

У відомстві пояснили, що такі зміни передбачені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Саме цим Законом розширено обсяг повноважень органів місцевого самоврядування, зокрема, в частині одержання податкової інформації від податкових органів.

«В  переліку функцій контролюючого органу передбачено подання органам місцевого самоврядування звітності у розрізі джерел доходів згідно Бюджетного кодексу (підпункт 191.1.53 пункту 191.1 статті 191 розділу І Кодексу, абзаци четвертий-шостий підпункту 12.3.3 пункту 12.3 статті 12 розділу І Кодексу):

  • про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях;
  • про суми списаного безнадійного податкового боргу; суми розстрочених і відстрочених грошових зобов’язань та/або податкового боргу платників податків, які повинні бути сплачені до місцевих бюджетів на відповідних територіях; суми наданих податкових пільг, включаючи втрати доходів бюджету від їх надання.

Таку звітність органи місцевого самоврядування вправі отримувати від податкових органів за запитом в розрізі всіх платників податків, а не лише по юридичних особах, як це було передбачено до 1 січня 2022 року (Абзаци сьомий і восьмий підпункту 12.3.3 пункту 12.3 статті 12 розділу І Кодексу)»,- йдеться в інформаційному листі ДПС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь