Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пробація та безоплатна правова допомога – співпраця заради інтересів засуджених

Дата: 08.12.2021 12:08
Кількість переглядів: 1024

Фото без описуЗначне місце в соціальному дослідженні особистості обвинуваченого або засудженого, займають бесіди з правопорушником, його близькими, рідними, колегами. Необхідним є і проведення соціально-виховної роботи, що полягає в диференційованому підході під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги, сприяння працевлаштуванню, залучення до навчання, участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності, проведення індивідуально-профілактичної роботи. Невід’ємною частиною пробаційних заходів є і підвищення правової культури засудженого.

Відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації, оскаржувати рішення, дії, бездіяльність органів пробації, та інших державних органів. Таким чином, соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включаються до індивідуального плану роботи із засудженим.

Саме з метою коригування і продовження плідної співпраці та обговорення діяльності у даному напрямку 07 грудня 2021 року начальником Луцького районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області підполковником внутрішньої служби Олегом Чигирином проведено робочу зустріч з начальником відділу «Горохівське бюро правової допомоги» Луцького місцевого центру з надання БВПД Мар’яною Павлік.

Під час зустрічі обговорено особливості реалізації пробації, проаналізовано спільний план роботи у даному напрямку, узгоджено проведення заходів правового характеру для засуджених та осіб, які відбули покарання. З метою розширення доступу засуджених до безоплатної правової допомоги Луцькому районному сектору № 1 передано відповідні інформаційні матеріали для розміщення на інформаційному стенді, надано відомості про первинну та вторинну безоплатну правову допомогу.

 

Луцький районний сектор № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь