Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уся мережа ЦНАП: Мінцифри та ПРООН запускають національну вебплатформу «Дія Центрів»

Дата: 07.09.2021 15:43
Кількість переглядів: 198

Новий інструмент допоможе громадянам швидко та легко скористатися послугами, які надають національні й місцеві органи влади, а представникам ЦНАПів – покращити якість надання адмінпослуг.


Міністерство цифрової трансформації України та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні презентують національну вебплатформу центрів надання адміністративних послуг «Дія центрів», створену за фінансової підтримки Уряду Канади.

На вебплатформі громадяни зможуть знайти повну інформацію про електронні адміністративні послуги, новини про діяльність та розклад роботи центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), адреси, контакти, інтерактивний календар подій та багато іншого.

Заступниця Міністра цифрової трансформації України Людмила Рабчинська зазначила, що кожен українець, який планує візит за адмінпослугою, вже зараз зможе на платформі сформувати маршрут до найближчого Центру, перевірити актуальний графік його роботи, доступні основні та додаткові послуги, а також оцінити якість обслуговування.

«Незабаром з’явиться довгоочікувана можливість — попередній запис до Центру онлайн. Ми плануємо запустити цю функцію у 2022 році та масштабувати на всі ЦНАПи в Україні, а їх вже понад 2,2 тис. точок. Це дозволить взагалі прибрати таке явище, як черги за держпослугами, з життя людей», — додала пані Рабчинська.

Громадяни використовуватимуть платформу, щоб:

  • отримати інформацію про роботу ЦНАПів та перелік адміністративних послуг;
  • знайти на мапі найближчий ЦНАП і записатися на прийом;
  • оцінити якість послуг, залишити відгуки, скарги, ідеї або пропозиції;
  • подати заявку на працевлаштування у ЦНАПі.

Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза зазначила, що Канада з гордістю підтримує ці зусилля і задоволена, що вона спирається на спроможність України у цифровізації.

«Ми знаємо, що надання послуг, яке зосереджується на потребах громадян, є ключовим пріоритетом для Уряду України. Ця вебплатформа полегшить українцям взаємодію зі своїм Урядом та доступ до необхідних послуг. Зрештою, Уряд має виступати фасилітатором, а не бар’єром. За допомогою цієї платформи ми зробимо ще один крок у цьому напрямку для всіх українців», — підкреслила пані Ґаладза.

Крім того, платформа слугуватиме майданчиком для обміну досвідом між співробітниками ЦНАПів, адже за допомогою цього інструменту вони зможуть проходити онлайн-навчання, отримувати роз’яснення та рекомендації щодо їхньої роботи, користуватимуться бібліотекою корисних матеріалів та вивчати кращі практики.

Заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані зазначила, що надійне та міцне партнерство з Міністерством цифрової трансформації України створює простір для об’єднання зусиль і просування інноваційних, ефективних та інклюзивних цифрових рішень для громадян України.

«Це вкрай важливо, що вразливі групи населення, які з тих чи інших причин не могли обслуговуватися у стаціонарних ЦНАПах, відтепер матимуть інструмент, який полегшить їхній доступ до всього спектру адміністративних послуг, – зазначила пані Фоуані. – Я впевнена, що цей фундаментальний крок у цифровізації інклюзивних державних процесів не лише допоможе громадянам отримувати зручні та якісні державні послуги, а й стане ефективним рішенням для усунення корупційних ризиків у цій сфері».

Національну вебплатформу «Дія Центрів» створено у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Міністерством цифрової трансформації України та проєктом «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (SURGe) за фінансової підтримки Уряду Канади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь