Уряд вдосконалює систему усиновлення дітей

Дата: 29.05.2021 13:20
Кількість переглядів: 450

Фото без описуЗавантажити текст

 26 травня Уряд схвалив законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усиновлення”. Метою законопроекту є забезпечення найкращих інтересів дитини, прозорості процедури усиновлення, недопущення порушень прав дітей під час та після усиновлення.

Нововведення позитивно вплинуть на забезпечення прав усиновлених дітей і дітей, які можуть бути усиновлені, зокрема:

запобігання повторному сирітству дитини після усиновлення, удосконалення нагляду та контролю за умовами проживання та виховання усиновлених дітей, які разом із батьками змінили місце проживання, зокрема, виїхали за межі України; узгодження норми щодо строків надання згоди на усиновлення дитини батьками, з вимогами Європейської конвенції про усиновлення дітей (переглянутої) в частині їх скорочення до шести тижнів, що дасть можливість дитині, залишеній в пологовому будинку, бути усиновленою раніше.

Надзвичайно важливим є забезпечити можливість для кандидатів в усиновлювачі переконатись у правильності рішення стати батьками, підготуватись до виконання батьківських обов’язків, а для осіб з інвалідністю, які за станом здоров’я можуть виховувати дитину, ? реалізувати своє право бути батьками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь