Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося друге засідання робочої групи із розробки Стратегії розвитку Горохівської громади на 2022-2027 роки

Дата: 26.03.2021 15:34
Кількість переглядів: 732

Фото без описуПісля першого організаційного засідання у січні було розпочато збір даних  для соціально-економічного аналізу громади, до якого долучився ряд структур. В результаті отримано інформацію, яку презентував Андрій Ковальчук: що  має громада, яка динаміка процесів в економіці, соціальній сфері, культурі та спорті, демографії, яка ситуація із зайнятістю та безробіттям. Окрім того, проведено опитування жителів громади та власників бізнесу. На основі всіх цих даних розроблено проект SWOT-аналізу, в якому вказано сильні сторони, які можуть стати точками розвитку для громади, слабкі внутрішні сторони (над чим треба працювати), можливості  та потенційні загрози ззовні (з цією інформацією можна ознайомитись нижче).

Анатолій Банера відзначив, що сильною стороною громади є розвинена мережа закладів освіти, а динаміка зменшення чисельності населення, в порівнянні з іншими територіями, є досить оптимістична.  Відсутність об’єктів для розміщення (готелів) є слабкою стороною, але разом з тим треба проаналізувати, чи є попит на такі заклади, та створювати туристично-привабливі місця та заходи для підвищення цікавості гостей до громади.

Депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк зауважив про потребу діалогу агровиробників із Горохівським коледжом ЛНАУ з метою обговорення стратегії взаємодії  для покриття потреби у вивченні студентами  новітніх технологій у агрономії. Також поділився планами, які вже незабаром будуть реалізовані, щодо профільного навчання учнів 10-11 класів однієї із шкіл громади цим новітнім технологіям.

Оскільки громада має потужний земельний потенціал, є потреба створення агрохабу – такого освітньо-практичного центру, який став би платформою в обміні практичним досвідом, навчанні, залученні фахових експертів.

Роман Новосад бачить точкою розвитку громади створення якісного інформаційного поля в громаді, розробка інтерактивних профільних карт, можливо, започаткування FM-радіо. Зауважив, що горохівщина багата відомими людьми та подіями, однак нема візуалізації цього: запропонував встановити в селах знаки з інформацією про знаменитих місцевих мешканців.

Директор Горохівського коледжу ЛНАУ Олег Жельчик озвучив ідею облаштувати старе приміщення коледжу під культурний простір для всіх вікових груп жителів (після вирішення питання із балансоутримувачем цього приміщення). Також бачить сенс у створенні єдиного порталу навчальних закладів громади.

Ряд пропозицій стосувалося благоустрою та облаштування зон активного дозвілля у місті.

Ігор Мельничук, представник програми «U-LEAD з Європою», яка допомагає нашій громаді у розробці Стратегії, послухавши дискусію та проаналізувавши всі зібрані статистичні дані зауважив, що виокремлює такі проблемні напрямки як безробіття та стан доріг.

Всі присутні зійшлися на думці, що треба на конкурсній основі розробити символіку громади: герб, логотип. А просування бренду громади розпочати на унікальному фестивалі.

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь