Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

98,5% об’єктів передані у комунальну власність громад, - дані моніторингу Мінрегіону

Дата: 01.03.2021 09:04
Кількість переглядів: 595

98,5% об’єктів спільної власності територіальних громад району громади вже готові взяти на свій баланс (надали згоду). Такими є дані моніторингу Мінрегіону, станом на 26 лютого 2021 року.

Інформація про процес передачі майна по кожній області є у презентації Мінрегіону (ЗАВАНТАЖИТИ).

Найвищі показники передачі об’єктів мають Житомирська, Львівська, Полтавська, Чернівецька області, де передано 100 % об’єктів.

Загалом 1421 територіальна громада по країні надала згоду (100%) на отримання установ, закладів та майна до комунальної власності і завершують процес включення цих об’єктів до своєї мережі.

Разом з тим, практично без змін за тиждень динаміка процесу передачі майна в Луганській (68%), Донецькій (89,6%), Чернігівській (94,6%), Вінницькій (99,3%), Закарпатській (98,8%), Кіровоградській (98,8%), Хмельницькій (98,8%) областях.

 

Як відомо, Верховна Рада України прийняла Закон України від 15.12.2020 № 1081-ІХ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», яким визначено, що районні ради здійснюють передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність сільських, селищних, міських територіальних громад установ та закладів, розташованих на їхній території, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Кодексом (п.39 «Прикінцевих та перехідних положень»). З 1 січня 2021 року видатки на функціонування зазначених установ і закладів здійснюються з бюджетів таких територіальних громад.

Нагадаємо, експерти Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) підготували роз’яснення щодо передачі майна зі спільної комунальної власності.

Також експерти Офісу підтримки реформи з децентралізації при Мінрегіоні підготували відповіді на запитання щодо передачі об’єктів цивільних прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у власність територіальної громади, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України.

Крім того, ТУТ можна завантажити "Практичний посібник з питань реорганізації органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств" від Асоціації міст України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь