Горохівська громада працює над покращенням медичних послуг

Дата: 20.05.2024 10:05
Кількість переглядів: 347

Фото без описуУ Горохівській громаді проведено комплексне обстеження наявного потенціалу телекомунікаційних (телемедичних) засобів. Цей важливий крок здійснено з метою визначення потреб та можливостей щодо підсилення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні доступності та якості медичної допомоги із застосуванням цифрових телекомунікаційних технологій.

Обстеження амбулаторій загальної практики

Експерти проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» провели обстеження телекомунікаційних (телемедичних) засобів у Звиняченській та Новосілківській амбулаторіях загальної практики (сімейної медицини). Основна мета обстеження полягала у визначенні потреб та можливостей удосконалення надання первинної медичної допомоги мешканцям громади з використанням дистанційних форм надання послуг. Це сприятиме значному покращенню доступності медичних послуг, особливо для мешканців віддалених сіл.

Спільне засідання Координаційної ради

Для аналізу виконання рішень установчого засідання Координаційної ради з питань охорони та зміцнення здоров’я Горохівської міської ради було проведено спільне засідання робочих груп. На засіданні обговорювались алгоритми розроблення цільових програм, визначених Стратегією соціально-економічного розвитку Горохівської міської територіальної громади на 2024-2027 роки. Це засідання стало важливою платформою для обміну ідеями та координації дій між різними зацікавленими сторонами.

Розробка та впровадження місцевих цільових програм

Експерти проекту також провели зустрічі з робочою групою, відповідальною за розроблення та впровадження місцевої цільової програми «Здоров’я громади». На зустрічах аналізувалися виконання рішень установчого засідання Координаційної ради та розроблялися рекомендації для створення цільової програми на 2024-2027 роки.

Крім того, було проведено зустрічі з робочою групою з розроблення та впровадження місцевої цільової програми «Громада вільна від туберкульозу». Обговорювалися заходи щодо протидії туберкульозу і створення умов для ефективного лікування та профілактики цього захворювання. Також проведено зустріч із робочою групою з моніторингу та оцінки прогресу реалізації стратегії розвитку охорони здоров’я, як частини Стратегії соціально-економічного розвитку Горохівської міської територіальної громади на 2024-2027 рр.

Подяка за підтримку

Горохівська міська рада висловлює щиру вдячність Міжнародній організації РАТН (Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я) та проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), за надану підтримку та допомогу. Цей комплексний підхід та співпраця є важливими кроками на шляху до покращення медичного обслуговування у Горохівській громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь