Горохівська громада працює над покращенням медичних послуг

Дата: 20.05.2024 10:05
Кількість переглядів: 430

Фото без описуУ Горохівській громаді проведено комплексне обстеження наявного потенціалу телекомунікаційних (телемедичних) засобів. Цей важливий крок здійснено з метою визначення потреб та можливостей щодо підсилення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні доступності та якості медичної допомоги із застосуванням цифрових телекомунікаційних технологій.

Обстеження амбулаторій загальної практики

Експерти проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» провели обстеження телекомунікаційних (телемедичних) засобів у Звиняченській та Новосілківській амбулаторіях загальної практики (сімейної медицини). Основна мета обстеження полягала у визначенні потреб та можливостей удосконалення надання первинної медичної допомоги мешканцям громади з використанням дистанційних форм надання послуг. Це сприятиме значному покращенню доступності медичних послуг, особливо для мешканців віддалених сіл.

Спільне засідання Координаційної ради

Для аналізу виконання рішень установчого засідання Координаційної ради з питань охорони та зміцнення здоров’я Горохівської міської ради було проведено спільне засідання робочих груп. На засіданні обговорювались алгоритми розроблення цільових програм, визначених Стратегією соціально-економічного розвитку Горохівської міської територіальної громади на 2024-2027 роки. Це засідання стало важливою платформою для обміну ідеями та координації дій між різними зацікавленими сторонами.

Розробка та впровадження місцевих цільових програм

Експерти проекту також провели зустрічі з робочою групою, відповідальною за розроблення та впровадження місцевої цільової програми «Здоров’я громади». На зустрічах аналізувалися виконання рішень установчого засідання Координаційної ради та розроблялися рекомендації для створення цільової програми на 2024-2027 роки.

Крім того, було проведено зустрічі з робочою групою з розроблення та впровадження місцевої цільової програми «Громада вільна від туберкульозу». Обговорювалися заходи щодо протидії туберкульозу і створення умов для ефективного лікування та профілактики цього захворювання. Також проведено зустріч із робочою групою з моніторингу та оцінки прогресу реалізації стратегії розвитку охорони здоров’я, як частини Стратегії соціально-економічного розвитку Горохівської міської територіальної громади на 2024-2027 рр.

Подяка за підтримку

Горохівська міська рада висловлює щиру вдячність Міжнародній організації РАТН (Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я) та проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), за надану підтримку та допомогу. Цей комплексний підхід та співпраця є важливими кроками на шляху до покращення медичного обслуговування у Горохівській громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь