Брифінг мерів

Дата: 30.04.2024 16:55
Кількість переглядів: 236

Фото без описуВіктор Годик, Горохівський міський голова, взяв участь у Брифінгу мерів, на якому обговорювались питання поводження з твердими побутовими відходами.

Проблема твердих побутових відходів для Горохівської громади така ж гостра як і для більшості громад України. Зараз громада робить перші кроки для комплексного вирішення цього питання.
У Горохові та 10 селах громади облаштовані 32 майданчики для роздільного збору скла та пластику. Контейнери встановлює підприємець, який забирає відходи, міська рада узгоджує місце розташування майданчиків. У десяти закладах освіти (більші школи і садочки) встановлено комплекти картонних ящиків для сортування на 4 фракції. Такі ж комплекти встановлено у міській раді, лікарні і ЦНАПі. Це дало зменшення кількості відходів, які викидаються на полігон.
Учасники Брифінгу висловили розуміння, що тільки у співпраці громад та за координації і підтримки органів державної влади та міжнародних проектів це питання можна вирішити.
Будівництво сміттєпереробних заводів та циклічне використання сировини, компостування органіки, може зменшити кількість ТПВ, яке потрапляє на полігон, на 70%. Але також це питання неможливо вирішити без свідомого ставлення кожного громадянина до використання пластику та сортування відходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь