Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Дата: 23.04.2024 08:46
Кількість переглядів: 656

Фото без опису22 квітня у приміщенні Горохівської міської ради «Горохів ХАБ» відбувся захід із відкриття проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Горохівській територіальній громаді.

Основні завдання проєкту: інформувати про найкращі інтереси дитини, її потреби, сім’ю як найкраще середовище для гармонійного розвитку дитини, познайомити з аналізом стану та потреб дітей в громаді, чисельністю та станом дітей, які перебувають у закладах інституційного догляду; сприяти розвитку в територіальній громаді послуг патронату над дитиною, покращення їх якості за забезпечення доступності для вразливих сімей з дітьми як альтернативи інтернатним закладам.

Відкрила захід начальник Служби у справах дітей Інна Шеремета, у ході якого представила регіонального координатора Проєкту у Волинській області «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Наталію Скубій.

З вітальним словом виступив Горохівський міський голова Віктор Годик, котрий наголосив на необхідності створення патронатних родин на території громади, як альтернативу поміщення дітей із кризових родин в заклади соціального захисту дітей. Подальшим кроком для налагодження дієвої комунікації стало підписання УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ.

У даному заході взяли участь: перший заступник міського голови, працівники Служби у справах дітей, представники соціальної та медичної сфери, начальники та спеціалісти структурних підрозділів ТГ, старости старостинських округів, представники поліції, релігійних організацій та інші.

Учасники заходу активно обговорювали актуальні питання реалізації послуги патронату в громаді та долучилися до розробки плану заходів для активізації пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

«Об’єднуємося заради дитини, аби напрацювати дієві механізми розв'язання проблем та викликів, які постають під час впровадження послуги патронату на всіх рівнях. Разом з відповідними службами активізуємо заходи, щодо залучення та зацікавлення потенційних вихователів у громадах – усе для того, щоб якомога більше дітей зростало в турботливих родинах», – відзначила Наталія Скубій.

Під час заходу організатори та його учасники вели активну дискусію та спільно окреслили план заходів з метою пошуку патронатних родин у громаді.

Перший заступник міського голови Максим Ящукевич щиро подякував регіональному координатору та  організаторам заходу за цікаву та змістовну інформацію про сімейний патронат: аспекти функціонування патронатної родини, фінансову підтримку з боку держави та громади.

Відбувся захід із відкриття проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Горохівській територіальній громаді за ініціативи Служби у справах дітей Горохівської міської ради за підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині» в особі директора Дибайло Василини Дмитрівни, спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) на замовлення Міністерства соціальної політики України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь