Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про роботу структурних підрозділів апарату та виконавчих органів міської ради за березень 2024 року

Дата: 11.04.2024 09:26
Кількість переглядів: 120

 

Фото без описуВІДДІЛ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ТА КАДРОВОЇ РОБОТИ

Протягом звітного періоду відділом зареєстровано 17 розпоряджень міського голови з питань основної діяльності та 30 з кадрових питань.

Відповідно до розпоряджень міського голови, організовано проведення  чергового засідання виконавчого комітету, другого засідання тридцять шостої сесії Горохівської міської ради, 3 робочі наради при міському голові.

Проведено засідання 4 постійних депутатських комісій.

Усього у березні зареєстровано 34 рішення виконавчого комітету. Зокрема, щодо захисту прав та інтересів дітей – 7, соціальної політики – 11,   житлових питань – 1,   організаційних питань – 2,  дозволу на зрізку дерев - 6, освіти – 3, благоустрою – 3, надання матеріальної допомоги – 3.

Зареєстровано 136 рішень сесії Горохівської міської ради. 

Зокрема, щодо земельних відносин – 126, результатів виконання місцевих програм – 4,   організаційних питань – 3, питань освіти - 2,  комунального майна - 1.

Всі ухвалені рішення виконавчого комітету та сесії міської ради, що підлягають оприлюдненню, опубліковано на офіційному сайті Горохівської міської ради у розділі «Офіційні документи» та в системі електронного документообігу «АСКОД» не пізніше 5 робочих днів з дня ухвалення.

За березень 2024 року в Горохівській міській раді зареєстровано 383 вхідних документи та 274 вихідних документи, 1 запит на доступ до публічної інформації, подано до реєстру НАІС 13 заяв про державну реєстрацію заповітів.

Особлива увага в Горохівській міській раді приділяється роботі з реагування на запити і звернення народних депутатів України, депутатів місцевої ради. Надійшло 2 таких документа, які були виконані в установлений чинним законодавством термін.

Серед документів, що знаходяться на контролі в Горохівській міській раді, переважають питання соціального захисту, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства.

Протягом березня 2024 року надійшло 53 звернення громадян. З них 50 були письмовими та 3 зареєстровано на особистих прийомах у міського голови. Колективних звернень зареєстровано 3, повторні звернення не надходили. З вищестоящих органів виконавчої влади протягом березня місяця до міської ради звернень також не надходило.        

Всього протягом звітного місяця звернулося 158 громадян. У своїх зверненнях заявниками порушено 53 питання різноманітного характеру. Найбільше  звернень надійшло  з питань  соціального захисту (надання матеріальних допомог) – 30 звернень. По питанню сім’ї та дітей надійшло 6 звернень,  земельних відносин – 6, житлової політики – 1, комунального господарства - 7 та  освіти – 3.

Від  найменш соціально захищених категорій громадян, які потребують соціального захисту та підтримки, особливої уваги з боку органів влади щодо задоволення їх повсякденних запитів та життєвих потреб (інвалідів, учасників війни та бойових дій, багатодітних сімей, одиноких матерів, ветеранів праці, пенсіонерів), надійшло  30 звернень.  З них 4 від військовослужбовців та 21 від членів сімей військовослужбовців, які беруть участь і відбитті військової агресії російської федерації проти України.

Постійно здійснювалося висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів та структурних підрозділів міської ради на офіційній сторінці Горохівської міської ради (https://gorokhivrada.gov.ua/) та у соціальних мережах.

 

Фото без описуВІДДІЛ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ

Протягом березня 2024 року робота відділу бухгалтерського обліку та звітності міської ради спрямована на забезпечення виконання плану роботи щодо забезпечення безперебійної роботи  установи, а саме : працівниками відділу проводилась робота згідно функціональних обов’язків, здійснено реєстрацію і подання у ДКСУ платіжних доручень і зобов’язань для розрахунків з різними Дебіторами та Кредиторами, забезпечено дотримання термінів складання і звітності  та подання їх до відповідних органів.

Касові видатки  за 1 квартал  2024 по загальному фонду склали 6161342 грн., з них за березень 2024 року 22352542 грн. Предметів, матеріалів обладнання та інвентаря (державна символіка, , бензин, дизпаливо, сантехнічне обладнання і т.ін.) закуплено на суму 71235 грн. Оплата послуг (телекомунікаційні послуги зв’язку, послуги інтернету, ремонт автомобіля , ремонт в адмінприміщенні, інформаційні послуги, електронні послуги, оренда майна, і т.ін) –191808 грн. Оплата комунальних послуг та енергоносіїв становить 243436 грн., в т.ч. теплопостачання 60084 грн.,  ел.енергія  - 48148 грн., природний газ 32187 грн, оплата водопостачання та водовідведення – 1313 грн., вивіз ТПВ 979 грн.

По спеціальному фонду видатки становлять 24300 грн. (вартість експертизи проекту «Реконструкція нежитлового приміщення під інтеграційний центр розвитку та підтримки Горохівської міської ради за адресою: вул. Возз’єднання, 6 в , м. Горохів Луцького району Волинської області». 

Станом на 1 квітня 2024 року   К-т і Д-т заборгованості відсутні.

 

Фото без описуВІДДІЛ МОБІЛІЗАЦІЙНОЇ РОБОТИ, ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА ОХОРОНИ ПРАЦІ  

У березні місяці 2024 року мобілізаційна робота та військовий облік відділом проводилася відповідно до Конституції України, ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про введення воєнного стану в Україні», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»,  «Про оборону України», а саме:

- проведено роз’яснювальну роботу серед призовників, військовозобов’язаних та резервістів про неухильне дотримання вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»;

- у березні місяці 2024 року згідно розпорядження голови районної військової адміністрації продовжується робота щодо приписки громадян України 2007 року народження до призовної дільниці. Підготовлено списки призовників та надіслано до Першого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

- завершено звіряння облікових даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, карток первинного обліку міської ради з обліковими даними Першого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  на 2024 рік».       

З метою виконання  заходів, спрямованих  на захист цивільного населення, відповідно до постанови КМУ від 17 грудня 2022 року № 1401 «Питання організації  та функціонування пунктів незламності»  відділом:

- забезпечено цілодобове функціонування Пунктів незламності на базі комунальних установ міської ради, відповідно до визначених умов;

- проводиться активна робота щодо створення та розвитку місцевої системи оповіщення.

З метою виконання Планів управління ризиками затоплення проводиться спостереження за розвитком повені та паводка з метою своєчасного здійснення оперативних заходів щодо захисту населення і зменшення збитків об’єктам економіки.

Організовано проведення комісії ТЕБ та НС Горохівської міської ради.

 

Фото без описуВІДДІЛ РОЗВИТКУ ТА  ІНВЕСТИЦІЙ

Прийнято документи по дотаціях на молодняк ВРХ, що фінансується з обласного бюджету (10 осіб на 21 теля)

Надано допомогу для понад 100 мешканців громади по реєстрації у Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Розглянуто та погоджено проект Програми для кривдників.

Підготовлено звіт по Програмі соціально-економічного розвитку громади за 2023 рік.

Підготовлено проект Програми соціально-економічного розвитку громади на 2024 рік.

Прийнято участь у робочій групі з актуалізації статуту громади.

Проведено онлайн-зустріч з питань підготовки Програми підтримки ММСП громади з куратором в межах проекту «Двигуни громад»

Підготовлено, у тому числі за співпраці з іншими структурними підрозділами, статистичні дані в рамках реалізації проекту з розробки Стратегії місцевого економічного розвитку, що реалізується ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС».

Участь у онлайн заходах, що стосуються роботи відділу:

- Міжмуніципальне співробітництво;

- AUNCH: Pathways for Economic Growth P4EG;

- «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування у сфері кліматичного фінансування»;

- Засідання фахової мережі з питань місцевого економічного розвитку.

Відділом за сприяння Програми «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) французької неурядової організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади 14 березня  проведено тренінг з ветеринарних питань для осіб, які отримують підтримку від Acted для розвитку свого мікробізнесу/самозайнятості, фермерів/рок та мешканців/нок, які займаються аналогічною сільськогосподарською діяльністю у Горохівській громаді.

Розпочато проходження навчальних програм по програмі «Проєктний менеджмент» від Всеукраїнської Асоціації ОТГ та ТОВ «Бустерс консалтінг груп» для обраних груп фахівців.

Учасники проекту Двигуни громад: навчальний модуль №3 "Комунікація та промоція громади" для громад Волинської області - м.Луцьк 28-29.03.2024.

Проводиться робота з наповнення інформацією груп громади у соціальних мережах інформацією, що стосується роботи відділу, у т.ч. 3-х груп, створених працівниками відділу.

 

Фото без описуВІДДІЛ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН ТА ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Протягом березня 2024 року  відділом:

- надано 101 витяг з Державного земельного кадастру на замовлення фізичних та юридичних осіб;

- підготовлено 47 проектів рішень для розгляду на сесії міської ради;

- на звернення юридичних та фізичних осіб підготовлено 14 відповідей;

- розглянуто та погоджено 27 документацій із землеустрою;

- підготовлено 11 договорів  оренди землі та 13 додаткових угод до договорів оренди землі.

Надано 87 усних консультацій щодо роз’яснення чинного земельного законодавства щодо оформлення права власності на земельні ділянки відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року № 15-92 “Про приватизацію земельних ділянок”, оформлення права власності на земельну частку (пай),  передачі земельної ділянки в користування на умовах оренди для ведення городництва, продовження договорів оренди земельної ділянки.

Проведена звірка  даних щодо власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачів, які є платниками земельного податку по селах Мирків, Козятин, Лемешів, Мирне, Ватин, Ватинець, Десятина. Проведені геодезичні вишукування на земельній ділянці площею 14,0 га, що планується для відведення під створення індустріального парку. Здійснено геодезичне знімання 4 земельних ділянок на території Журавниківського старостинського округу (села Сільце, Журавники, Квасів, Охлопів), на яких планується створення майданчиків для тимчасового зберігання твердих побутових відходів.

 

Фото без описуЮРИДИЧНИЙ ВІДДІЛ

За звітний період посадові особи юридичного відділу надавали правову допомогу працівникам міської ради, комунальним установам громади та вели прийом громадян з особистих питань.

Брали участь у підготовці проєктів рішень Горохівської міської ради, сесія якої відбулася 14 березня 2024 року.

Також здійснювали юридичний супровід під час підготовки проєктів рішень виконавчого комітету міської ради, засідання якого відбулося  22 березня 2024 року, надавали юридичну допомогу при оформленні проєктів розпоряджень Горохівського міського голови.

Доводили до відома посадових осіб міської ради та комунальних установ про необхідність подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування, за 2023 рік.

Юридичним відділом підготовлено 10 проєктів цивільно-правових та господарсько-правових договорів, 5 – проєктів трудових угод, а також 12 проєктів відповідей на звернення громадян та установ.

Крім того, працівники відділу взяли участь у 3 судових засіданнях, учасником провадження в яких є Горохівська міська рада, а також у роботі п’ятьох комісій, що функціонують у міській раді. Підготовлено та направлено до відповідних судів 12 процесуальних документів, що стосуються судових проваджень.

Посадовці відділу підвищували професійні здібності, взявши участь у 5 онлайн семінарах, що стосуються функціонування місцевого самоврядування.

 

Фото без описуВІДДІЛ «ЦЕНТР  НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ  ПОСЛУГ»

Протягом березня 2024 року до відділу «Центр надання адміністративних  послуг» звернулось 2232 громадян. Прийнято 1931 пакет документів. Видано 1577 результатів адмінпослуг. Надано 359 усних консультацій.

Видано 633 інформації про місце реєстрації (проживання), зареєстровано/знято з реєстрації  45 осіб.

Оформлено 75 ID-паспортів, 84 закордонних паспортів та здійснено вклейку фото у 34  паспорти.

Прийнято 589  пакетів документів для реєстрації нерухомості й отримання інформації про нерухоме майно.

Прийнято 22 пакети документів для реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Прийнято 306 пакетів документів щодо надання соціальних послуг.

 

Фото без описуСЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Станом на 01 квітня 2024 року на обліку служби у справах дітей міської ради перебуває 58 дітей.

З них: 53 – виховуються в сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, та  5, які зазнали насилля в сім’ї.

Також на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 57 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них – 8 дітей-сиріт, 49 – діти, позбавлені батьківського піклування. На території громади проживає 83 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У громаді функціонує 4 ДБСТ, в яких виховується  25 статусних дітей та 1 ПС (4 прийомних дітей).

Станом на 01.04.2024 року на території громади проживає 60 дітей, яким надано статус дітей, які постраждали внаслідок воєнний дій та військових конфліктів.

Протягом березня працівниками служби у справах дітей обстежено умови проживання дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі проживають в сім’ях опікунів, піклувальників на території  Мирненського, Скобелківського, Журавниківського, Підберезівського, Холонівського старостинських округів та м. Горохів. Усього обстежено 26 сімей, де виховується 65 дітей. 

У березні 2024 року проведено 2 засідання комісії з питань захисту прав дитини, розглянуто 5 питань, що стосуються соціального захисту дітей, а саме: визначення місця проживання дитини, надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та інші.

За результатами проведення комісії,  підготовлено 3 проєкти рішень виконавчого комітету міської ради з питань соціального захисту дітей.

Спеціалісти служби у справах дітей взяли участь у 3 судових засіданнях по питаннях: позбавлення одного із батьків батьківських прав, визначення місця проживання малолітніх дітей із одним з батьків, а також у кримінальному провадженні Горохівського  районного суду про обвинувачення неповнолітніх у вчинені злочину.

Проведено індивідуальні бесіди з дітьми, які схильні до девіантної поведінки, за повідомленнями поліції та навчальних закладів. Начальник служби у справах дітей взяла участь у  форумі «Заради дитини та сім’ї. Соціальні послуги в громадах»,  організованого представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Центр соціальних послуг «Джерело». Форум зібрав представників Мінсоцполітики, Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), очільників громад та фахівців соціальної сфери Волинської, Закарпатської й Львівської областей.  Форум акцентовано на розвиток соціальних послуг у громадах, захист прав дітей, реалізацію державної політики щодо забезпечення дітям, позбавленим батьківського піклування, зростання у сприятливих умовах, про сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у реалізації проєктів, націлених на кращий догляд для кожної дитини.

 

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ,КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ, СПОРТУ, СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Фото без описуВІДДІЛ ОСВІТИ

Протягом березня 2024 року здійснено вибір підручників для 11 класів.

Забезпечено доставку і розподіл підручників для учнів 5-6 класів ЗЗСО Горохівської міської ради  в кількості 800 примірників.

Забезпечено проведення  серед закладів загальної середньої освіти ІІ (територіального) етапу Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з волейболу (дівчата, юнаки) та футзалу (юнаки) і  ХХ Спортивних ігор школярів з баскетболу.

Проведено організаційні заходи по проведенню в Горохівській територіальній громаді  ІІІ (районного) етапу Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»  серед учнів ЗЗСО Луцького району з волейболу.

Підготовлено повідомлення про проведення ІІІ районного етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» Горохівському міському голові, командуванню тактичної групи «Шацьк», відділенню поліції №2 (м.Горохів) Луцького району УПГУНП у Волинській області, начальнику Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, Луцькій райдержадміністрації.

Забезпечено участь здобувачів освіти Горохівської міської ради в обласній весняній Школі проєктного менеджменту в м.Луцьку на базі Луцького національного технічного університету.

Забезпечено проходження  педагогами закладів загальної середньої освіти курсів підвищення кваліфікації у рамках практичного тренінгу «Prompt engineering» - практичне застосування нейромереж» при навчально-науковому центрі Луцького національного технічного університету.

Забезпечено участь здобувачів освіти Горохівської міської ради у турнірі юних правознавців в м.Луцьку.

Розроблено План формування мережі закладів загальної середньої освіти Горохівської міської територіальної громади на 2024- 2027 роки.

Підготовлено на засідання виконкому Горохівської міської ради проєкти рішень: «Про затвердження Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Горохівської міської територіальної громади на 2024- 2027 роки», «Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», «Про формування мережі ліцеїв в Горохівській територіальній громаді для запровадження якісної профільної середньої освіти».

Забезпечено проведення у закладах освіти Горохівської міської ради заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Проведено І (територіальний) етап обласної виставки-конкурсу  декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», роботи переможців доставлено на обласний етап зазначеної виставки.

Забезпечено участь здобувачів освіти Горохівської міської ради та подання матеріалів на обласні етапи обласних і Всеукраїнських конкурсів «Зоологічна галерея», «Юний дослідник», «Квітуча Україна», «Мій родовід», «Годівничка», «Гуманне ставлення до тварин», «Вишиванка - оберіг моєї родини».

Погоджено Луцьким районним управлінням головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області примірне чотиритижневе сезонне меню на весняний період для закладів дошкільної освіти.

Поновлено списки на харчування дітей пільгових категорій.

Підготовлено та надіслано в заклади освіти Горохівської міської ради та  обласні установи 32  інформаційні листи.

Видано 10 наказів відділу освіти з питань основної діяльності.

 

Фото без описуВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

За березень місяць прийнято та зареєстровано 21 рішення та 29 заяв відповідно до закону України «Про соціальні послуги» для надання та зняття соціальних  послуг КУ «Центр надання соціальних послуг». Обстежено матеріально-побутові умови 25 сімей з метою призначення соціальних виплат (субсидія, тверде паливо, пільги з оплати комунальних послуг, догляд за інвалідом 1-2 групи внаслідок психічного розладу, допомога одиноким матерям, багатодітна сім’я, пільга  УБД, допомога на лікування.) Шістьом особам  визначено ступінь індивідуальних потреб отримувача соціальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, та призначено компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі. Підготовлено пакет документів щодо присвоєння Указом Президента України Почесного звання «Мати героїня» 1 багатодітній матері та розглянуто на виконкомі. 28 особам проведено нарахування та сформовано відомості для виплати компенсаційних  виплат, особам, які надають соціальні послуги. 25 особам проведено нарахування та сформовано відомості для виплат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим  розміщенням (перебуванням) ВПО, які перемістилися в період воєнного стану в новому форматі. Обстежено 4 домогосподарства, власники яких отримують компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО для підтвердження достовірних даних поданих заяв. Внесено 3 особи в реєстр громади ВПО, видано 3 довідки ВПО, 3 особам призначено допомогу на проживання внутрішньопереміщених осіб. Прийнято та внесено в базу ЄСС 15 заяв щодо призначення допомоги на проживання ВПО. За сприянням опікунської ради відділом соціального захисту та охорони здоров’я підготовлено 1 пакет документів для можливості призначення опікуна над недієздатною особою (фізичні особи з інвалідністю) та розглянуто на виконкомі.

Подано 37 звітів, контролів, інформацій різних форм.

Протягом місяця працівники відділу взяли участь у 12-ти онлайн-заходах згідно змін у законодавстві в сфері соціального захисту. Проведено 2 засідання робочої групи з питань доступності послуг об’єктів соціальної роботи в громаді, співробітництва з іншими територіальними громадами, підвищення рівня інклюзії, у тому числі задля попередження конфліктів в різних сферах життя місцевого населення Горохівської міської територіальної громади, шляхом залучення координаторів ГО «Фундація «Простір» грантового Проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Напрацьовано порядок доступності до 5 об’єктів, відповідно рекомендацій керівників проєкту.

Зібрано та подано потреби для сімей загинувших військовослужбовців,  прийнято пакет документів для виплати грошової допомоги сім’ям військовослужбовців.

Спільно з проектом Фундації «Простір» та відділу, громада отримала сходохід для людей з інвалідністю, що є важливим кроком у полегшенні їхнього доступу до послуг та інфраструктури. Шляхом залучення благодійної організації «Карітас-Спес Луцьк»  організовано реєстрацію 57 ВПО на грошову допомогу.

 

Фото без описуВІДДІЛ КУЛЬТУРИ

У березні  2024 року у відділі культури зареєстровано 20 документів вхідної кореспонденції, 8 вихідної. Підготовлено 11 інформацій на документи, які на контролі Горохівської міської ради та департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.

Підготовлено 5 проектів наказів управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради, з кадрової роботи. Згідно плану моніторингу об’єктів культурної спадщини у 2024 році,  затвердженого   розпорядженням міського голови   29.12.2023 № 267- р, проведено моніторинг пам’яток історії та архітектури Скобелківського старостинського округу, підготовлено фото фіксації, інформаційні довідки та надіслано  у департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації та управління гуманітарної політики Луцької районної державної адміністрації.

29 березня керівники клубних установ Горохівської громади взяли участь в обласному дистанційному семінарі  «Клубні заклади, як простір для культурно-просвітницької та дозвіллєвої діяльності. Підвищення професійної компетентності, нові пріоритети та вимоги”.

Закладами культури та мистецтва проведено заходи з нагоди 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. У Горохівській музичній школі проведено концерт учнів та викладачів струнного відділу  «Музичний вінок Кобзареві». Проведено відкритий мікрофон поезії «Шевченкова весна».

Горохівським  НД «Просвіта» спільно з музейним сектором проведено  історичну годину «В палац у гості до Графині Тарнавської». Аматорські колективи взяли участь у відкритому онлайн фестивалі-конкурсі «Красне поле». Переможці фестивалю  вокальне тріо «Сяйво» запрошені на гала концерт у місто Хуст Закарпатської області, де здобули 3-є місце.

 

Фото без описуСЕКТОР МОЛОДІ ТА СПОРТУ

Протягом березня 2024 року за сприяння сектору молоді та спорту збірна  команда Горохівської міської ради взяла участь у фінальних змаганнях чемпіонату ГО «Волинська ТО ВФСТ «Колос»» з футзалу серед територіальних громад за програмою сільських спортивних ігор Волині 2024 року, де зайняла четверте місце.

У зональних змаганнях чемпіонату Волині з футзалу 2024 року серед ветеранів 50 р. та старші команда  Горохівщини зайняла ІІ місце, чим забезпечила вихід у фінал, який відбудеться у квітні 2024 року.

Збірна  команда Горохівської міської ради взяла участь у чемпіонаті ГО «Волинська ТО ВФСТ «Колос»» з волейболу серед команд територіальних громад за програмою сільських спортивних ігор Волині. За підсумками зональних та фінальних ігор зайняли ІІ місце.

24 березня в міському парку на спортивному майданчику із штучним покриття в м.Горохів відбувся відкритий благодійний турнір з міні-футболу на підтримку ЗСУ. У турнірі взяло участь шість команд. І місце зайняла команда «Міщани» (м.Горохів).

Команда  ветеранів Горохівщини взяла участь у груповому етапі чемпіонату Волині з футзалу серед ветеранів 35 р. та старші, який відбувся в м.Нововолинськ. Зайняли ІІІ місце у підгрупі.

Упродовж лютого – березня, щонеділі, проходив чемпіонат Луцького району з волейболу 2024 року серед чоловіків. Учасниками волейбольного чемпіонату стали команди з Радомишль, Чаруків, Підгайці, Лаврів, Воютин, Ківерці, Рожище, Телемережі України (Забороль), Жидичин та Горохівської  міської територіальної громади. За підсумками змагань збірна команда Горохівської громади зайняла ІІІ місце.

Збірна команда з футзалу ветеранів 45+ взяла участь у благодійному відкритому турнірі з футзалу серед ветеранів 45+ «Кубок пам’яті загиблим героям» на підтримку ЗСУ, який відбувся у смт Мар’янівка, де зайняла ІІІ місце.

У спортивному залі Горохівської КДЮСШ ім. Олександра Баламута протягом 8 турів з січня по березень 2024 року завершився III відкритий чемпіонат з тенісу настільного «Ліга м.Горохів» серед дівчат 2006-2009 рр. н., юнаків 2006-2009 рр.н., 2010 р.н. і молодших, серед дорослих тенісистів.

У чемпіонаті взяли участь близько п’ятдесяти учасників у своїх вікових категоріях. Призери чемпіонату нагороджені грамотами та сувенірами від Горохівського міського голови Віктора Годика та начальника управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я Горохівської міської ради Володимира Зінчука.

31 березня в спортивному залі Мар’янівського ліцею відбулася «Ліга переможців громад» з футзалу Мар’янівської селищної ради сезону 2024 року.

Участь у змаганнях взяли команди «Галицька здоба» (Львів), Радехівської, Горохівської міських та Мар’янівської селищної територіальних громад.

За результатами змагань команда Горохівщини зайняла ІІ місце. Статуетку «кращий арбітр» отримав Роман Закревський.

30 по 31 березня 2024 року в осередку м. Луцьк «Біла тура» КЗ ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» проходив чемпіонат Волинської області з шашок-64 серед юнаків та дівчат до 8, до 10, до 13 та до 16 років.

Чемпіонати зі швидкої та бліц гри відбувались за швейцарською системою у 9 турів, мікроматчі з жеребом 1-го напівходу.

Участь у чемпіонаті взяли двоє спортсменів з Горохівської міської територіальної громади, учні Горохівського ліцею №1 імені І.Я.Франка: Максим Вишегородцев та Анастасія Тлумач.

За підсумками змагань у наших спортсменів такі результати.

Вишегородцев Максим:  Швидка гра І місце, Бліц гра - І місце, блискавична гра - загальне ІІІ місце.

Серед початківців Тлумач Анастасія - ІІ місце.

Учасники нагороджені дипломами та медалями від організаторів змагань.

У м.Луцьк стартував аматорський турнір з флорболу EDGE, команда «Рестарт» з м.Горохів бере участь у цьому турнірі вже більше 5 років. Цього сезону заявилось 6 команд із західної частини України, гравці яких  грали свого часу в  Ліга 1 та Ліга 2 Чемпіонату України та Кубоку України.

У Будинку спорту спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар» відбулась відкрита першість Нововолинська з тенісу настільного. Участь у заході взяло понад сто учасників, які прибули до Нововолинська з  Луцька, Червонограда, Горохова, Іванич, Володимира, Ковеля, Сокаля.

Горохівщину представляли спортсмени Онищук Тарас (категорія юнаки – ІІ місце), Семчук Микола (категорія «50+» - 6 місце), Зеленський Ярослав (категорія «50+» - 7 місце), Онищук Михайло (категорія юнаки – І місце), Онищук Віталій (категорія «40+» – ІІІ місце).

 

Фото без описуУПРАВЛІННЯ ФІНАНСІВ

Надходження власних доходів  за 3 місяці 2024 року склали 33 753,4 тис. гривень при плані 31 533,3 тис. гривень, що становить 107,0 відсотків, додатково отримано 2 220,1 тис. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року, доходи загального фонду по бюджету міської територіальної громади   збільшились на 2 105,7 тис. гривень.

Приріст  власних доходів   забезпечено  в основному за рахунок надходження   податку та збору на доходи фізичних осіб, акцизному податку, платі за землю, єдиному податку.  Зокрема, у структурі надходження дохідної частини місцевого бюджету станом на 01.04.2024 року найбільшу питому вагу складає   податок та збір на доходи фізичних осіб -  57,8 відсотка. Обсяг фінансового ресурсу, який залишається в громаді від надходжень цього виду податку, становить 64 відсотки - надходження  19 492,6 тис. гривень .

Надходження по платі за землю склали  2 483,5 тис. гривень при плані  на 3 місяці 1 240,0 тис. гривень, єдиний податок виконаний та отримано понад план 694,7 тис. гривень. Нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надійшло в сумі 1 206,5 тис. гривень при плані 650,5 тис. гривень,  додатково отримано 556,0 тис. гривень.

Внутрішні податки на товари та послуги надійшли в сумі 2 224,7 тис. гривень при плані 1 990,0 тис. гривень, що становить  112 відсотків.

Неподаткові надходження становлять 1 265,0 тис. гривень при плані 910,7 тис. гривень, додатково отримано 354,3 тис. гривень. Базова  дотація з  державного  бюджету надійшла в повному  обсязі  в  сумі   3 953,1 тис. гривень, також в бюджет громади надійшли освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі  21 051,6 тис. гривень, дотацій з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам надійшло 20,8 тис. гривень, субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції - 328,5 тис. гривень та іншої субвенції з місцевого бюджету поступило  373,0  тис. гривень.

До спеціального  фонду бюджету надійшло 2 793,1 тис. гривень, в тому числі власні надходження бюджетних установ – 2 697,7 тис. гривень,  кошти від продажу землі – 83,0 тис. гривень та інші податки та збори  - 12,4 тис. гривень. 

Рівень виконання доходів загального фонду бюджету міської територіальної громади забезпечив фінансування бюджетних видатків на 21,2 відсотка до  затверджених уточнених  річних бюджетних призначень. На фінансування передбачених у бюджеті видатків за звітний період спрямовано коштів загального фонду в сумі 60 554,9 тис. гривень.

В загальних видатках бюджету 78,7 відсотка профінансовано на заробітну плату з нарахуваннями або 47 643,0 тис. гривень; 7,8 відсотка на оплату енергоносіїв та комунальних послуг або 4 722,3 тис. гривень; 5,6 відсотка на  використання товарів і послуг  або  3 380,4 тис. гривень (харчування – 1 040,7 тис. гривень),  7,2 відсотка на поточні трансферти або 4 337,2 тис. гривень (благоустрій, трансферти підприємствам та населенню) та 0,7 відсотка поточні трансферти органам державного управління інших рівнів або 472,0 тис. гривень.

Передано коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на фінансування капітальних видатків в сумі 625,0 тис. гривень.      

Видаткова частина спеціального фонду виконана на звітну дату на  62,3 відсотка при уточненому плані 4 773,0 тис. гривень, виконання становить 2 975,6 тис. гривень.   Забезпечена своєчасна  виплата  заробітної плати  працівникам  бюджетної сфери. Розрахунки за  енергоносії та комунальні послуги установами, що фінансуються з місцевих бюджету проводяться своєчасно.

Забезпечено виконання статті 77 Бюджетного кодексу України щодо врахування в місцевих бюджетах у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами.

На вирішення питань фінансового забезпечення першочергових витрат місцевого бюджету спрямовано вільні залишки міського бюджету по загальному фонду в сумі 21 987,9 тис. гривень, в тому числі на захищені статті видатків спрямовано 18 710,4 тис. гривень.

На фінансування захищених статей у звітному періоді спрямовано 53 878,0 тис. грн., що становить 89,0 відсотка до бюджетних призначень на звітний період, з урахуванням внесених змін.

По окремих статтях відбулися зміни показників видатків загального фонду порівняно з минулим роком. Зокрема, по заробітній платі з нарахуваннями видатки збільшилися на  12,8  відсотка або на 5 427,7 тис. гривень; по енергоносіях та комунальних послугах збільшилися на 12,7 відсотка або на 532,7 тис. гривень.

В загальних видатках бюджету видатки на фінансування установ та закладів освіти склали – 70,6 відсотка, соціальний захист та соціальне забезпечення – 2,4 відсотка, культура і мистецтво – 4,9 відсотка, фізична культура і спорт – 1,7 відсотка, ЖКГ – 3,2 відсотка, управління – 12,6 відсотка, інші – 4,6 відсотка.

Кредиторська заборгованість по загальному  та спеціальному фондах станом на 01.04.2024 року відсутня.

Витрати на реалізацію місцевих програм у 2024 році по загальному фонду міської ради складають 31 933,4 тис. гривень, по спеціальному фонду – 470,0 тис. гривень.

Станом на 01.04.2024 року затверджений резервний фонд в сумі 2 500,0 тис. гривень.

 

Фото без описуВІДДІЛ ІНФРАСТРУКТУРИ, ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА, БЛАГОУСТРОЮ, КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА ТА МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАВЧОГО   КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ РАДИ

Відділ інфраструктури, житлово-комунального господарства, благоустрою, капітального будівництва та матеріального забезпечення виконавчого комітету Горохівської міської ради у березні 2024 був активним учасником  проєкту, що реалізується ГО “Еколтава”, працівники відділу пройшли навчання у Школі муніципального менеджменту відходів, яку ГО «Еколтава» впроваджувала в рамках проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні” за підтримки Проєкту USAID «Говерла».

Проведений огляд зелених насаджень, що підлягають знесенню.

В рамках співпраці з Волинським обласним центром зайнятості організовано благоустрій прибережних смуг у м. Горохів по вул. Торговій та Б.Хмельницького,  залучено 3 особи у організації суспільно корисних робіт.

Проінспектовано в населених пунктах Журавниківського старостинського округу місця стихійних сміттєзвалищ та розроблено план їх усунення.

У березні зареєстровано в програмі АСКОД 45 листів вхідної кореспонденції та 31 листів вихідної.

Здійснюється постійна координація роботи Горохівського ВУЖКГ та ТзОВ «Еталон».

 

Фото без описуВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ

Протягом березня надійшло 5 усних та 3 письмових звернення від громадян, що стосувалися різних питань містобудування та архітектури.

У березні підготовлено та надано 2 висновки щодо можливості встановлення тимчасових споруд на визначених територіях. Ці висновки базувалися на вивченні планувань, земельних документів та інших необхідних матеріалів.

Протягом місяця оброблено 9 паспортів прив'язки та 4 будівельних паспорти, пов'язаних з різними будівельними об'єктами. Ця діяльність сприяла забезпеченню належного документального оформлення будівельних процесів та контролю за дотриманням вимог містобудівного законодавства. Видано 2 містобудівні умови та обмеження для різних будівельних проєктів. Ці МУО містили в собі вимоги та рекомендації щодо забудови та розміщення об'єктів у відповідності зі стандартами та регулятивами місцевого містобудівного плану.

Протягом місяця оформлено та затверджено 4 накази містобудівного характеру, із них проведено 2 присвоєння адрес; 2 щодо надання МУО.

Всі звернення громадян та документи своєчасно виконано, вжито необхідні заходи для забезпечення дотримання містобудівних норм та стандартів у громаді.

 

Фото без описуКУ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ГОРОХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Протягом березня 2024 року працівниками Центру професійного розвитку педагогічних працівників було проведено:

протягом місяця – створення програм підвищення кваліфікації та підготовка сертифікатів про підвищення кваліфікації;

01.03.2024 участь директора Ірини Гарбар та психолога Марини Сокол у тренінгу «Школа співпраці між громадянами та владою»

виїзний захід з профілактики булінгу в освітньому середовищі, проведений  психологом Мариною Сокол у Пірванченській гімназії

05.03.2024 ознайомче заняття у STEAM-лабораторії для учнів Горохівського ліцею № 2

07. 03. 2024 ознайомче заняття у STEAM-лабораторії для учнів Горохівського ліцею № 1 імені Івана Франка

07.03. 2024 вебінар «Оцінюємо навчальні досягнення здобувачів освіти в НУШ на уроках математики», проведений консультантом Іриною Ференц

13.03.24 участь директора у відкритті ХХІХ обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині»

13.03.2024 тренінг з психосоціальної підтримки та профілактики емоційного вигорання для педагогічних працівників Горохівського ліцею № 1 ім. І.Я.Франка, проведений психологом Мариною Сокол

15.03.2024  STEAM-лабораторії та презентація участі у проектах;

18-19.02.2024  участь консультанта Ірини Ференц у 2 модулі комплексної навчальної програми «Volyn Project Incubator»;

19.03.2024 участь працівників Центру у діалоговій зустрічі проєкту «Let’s Discuss»

22.03.2024 «Ненасильницький підхід в комунікації та при вирішення конфліктів», професійна зустріч педагогічних працівників з менторкою проекту «Кееp calm and love Ukraine/ Зберігаємо спокій і любимо Україну  Євгенією Ставицькою.

27.03.2024 участь працівників Центру у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Впровадження цифрових технологій в освітній процес: сучасні підходи»

 

Фото без описуКУ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» ГОРОХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Протягом березня 2024 року структурними підрозділами КУ «Центр надання соціальних послуг» Горохівської міської ради здійснено:

надання соціальної послуги інформування – 16  послуг;

соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, а саме: здійснюється соціальне супроводження для 4 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 25 дітей; 1 прийомна сім’я, де виховується 4 дитини, та 26 опікунських сімей де виховується 52 дитини. В дані сім’ї було  здійснено 3 виїзди та 20 телефонних бесід з метою проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи.

сім’ї/особи, які перебувають у складних життєвих обставинах - 26 сімей, в яких виховується 67 дітей, В дані сім’ї було здійснено 28 виїздів з метою проведення соціально профілактичних заходів;

відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги було надано 43 соціальних послуг натуральної допомоги (перукаря) та заключено 21 договір з особами на отримання соціальної послуги натуральної допомоги, з них безоплатно  –  14 осіб, з установленням диференційованої плати – 3 осіб, платно – 4 особи.

для осіб з інвалідністю та людей похилого віку, які повністю або частково втратили рухову активність: соціальна послуга догляд вдома - соціальними робітниками надано 1542 послуги для 158 осіб, із яких: 121 - особи похилого віку, 37 - осіб з інвалідністю. Було виявлено і взято на обслуговування 5 одиноко проживаючих осіб похилого віку, з них - 1 особа із встановленням диференційованої плати, 4 особи на безкоштовному обслуговуванні.

здійснено оцінку потреб 23 сімей безвісти зниклих військовослужбовців.

виявлено одну особу пенсійного віку та 1 особу з інвалідністю, які не спроможні платити за житлово-комунальні послуги. Для них було зібрано пакети документів та влаштовано в інтернатні заклади.

розпочато роботу по Програмі для кривдників з  2 особами, які направлені Горохівським районним судом.

При кожному відвідуванні сімей проводиться роз'яснювальна та інформаційна роботи,  щодо профілактики домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі  та  правову відповідальність за вчинення насильства в сім'ї  відносно дорослих та дітей. Здійснюються  бесіди з батьками, щодо забезпечення  належного виконання батьківських обов'язків,  підвищення батьківського потенціалу, забезпечення дітей повноцінним харчуванням, дотримання санітарно-гігієничних умов проживання дітей та недопустимості порушення їх прав. Соціальні послуги надаються через відділення, які є структурними підрозділами КУ «Центр надання соціальних послуг» Горохівської міської ради. Послуги надаються за місцем проживання/перебування особи/сім’ї, у приміщенні надавача соціальних послуг та поза межами приміщення надавача соціальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь