Менторська зустріч в рамках проекту з психосоціальної підтримки

Дата: 25.03.2024 16:20
Кількість переглядів: 118

Фото без опису22 березня 2024 року в освітньому просторі «Горохів ХАБ» відбулась професійна зустріч педагогічних працівників з менторкою проекту «Кееp calm and love Ukraine/ Зберігаємо спокій і любимо Україну». 

Менторську зустріч «Ненасильницький підхід в комунікації та при вирішення конфліктів» у формі тренінгу провела Євгенія Ставицька  - інженерка Порозуміння, педагогиня, менторка громад та спільнот, кандидатка у сертифіковані тренери з Ненасильницького спілкування (ННС), арт-фасилітаторка візуального ННС, методологиня освітніх проєктів, тренерка із ненасильницького маркетингу, фандрейзингу та відновлювальних комунікацій у конфлікті.

Спікерка познайомила учасників з особливостями ненасильницької комунікації, основними принципами ННС, наголосила на важливості емпатії та самоемпатії, почуттях і потребах особистості.  Євгенія Ставицька спираючись на вчення Маршала Розенберга, навчала учасників тренінгу змінювати звичну стратегію мислення і поведінки у конфліктних ситуаціях із реактивної (відповіді на подразник) на усвідомлену й співчутливу. Для цього тренерка пропонувала всім присутнім постійно турбуватися про себе (свої потреби) та у діалозі з людьми уникати оцінок і критики, натомість звертати увагу на факти, свої почуття та почуття і потреби іншої людини. Менторка акцентувала увагу, що всі складні ситуації можна вирішити за рахунок створення нових способів задоволення потреб.

Ненасильницький підхід у комунікації демонструє, що життя без насильства цілком можливе, головне бажання людей дотримуватись його принципів. Сподіваємось, що отримані знання і навики ННС будуть використані фахівцями у роботі, принесуть більше емпатії і розуміння, що зменшить кількість міжособистісних конфліктів.

Участь у тренінгу взяли практичні психологи та соціальні педагоги закладів дошкільної та загальної середньої освіти, психолог Горохівського Психоневрологічного інтернату, клінічний психолог Горохівського центру первинної медичної допомоги та соціальний педагог Горохівського фахового коледжу.

Проект з  психосоціальної підтримки населення «Кееp calm and love Ukraine/ Зберігаємо спокій і любимо Україну» реалізується Благодійною Організацією «Благодійний Фонд «Добробут України» за підтримки ІREX Europe doing business as Equal Rights and Independent Media. Зустрічі в рамках проекту в Горохівській громаді організовують психолог Центру професійного  розвитку педагогічних працівників, Марина Сокол, та керівник сектору молоді та спорту УОКМССЗОЗ Горохівської міської ради, Оксана Лавренюк.

#keepcalmandloveUkraine

#ДобробутУкраїни

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь