Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В області створили нове тепличне господарство.

Дата: 28.02.2024 18:54
Кількість переглядів: 17

Фото без описуЗа 2023 рік волинські аграрії залучили 55,2 млн грн грантових коштів, що дало змогу створити 150 нових робочих місць.

Серед них - фермерське господарство «Волинський сад», яке минулого року отримало 3,5 млн грн грантових коштів на будівництво теплиць.

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Троханенко та директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Юрченко в рамках робочої поїздки відвідали господарство, оглянули будівництво теплиць та закладку перших саджанців.

Засновник ФГ «Волинський сад» Тарас Щерблюк розповів, що з 2012 року господарство спеціалізувалося на садівництві. Зокрема, вирощують яблука та вишні. Теплиці – новий напрям діяльності, який вирішили розвивати дізнавшись про можливість отримання грантових коштів.

Грант отримали на будівництво модульних теплиць у розмірі 70% вартості проекту будівництва, та за умови фінансування власними коштами різниці між вартістю проекту будівництва модульної теплиці та обсягу гранту. Заявку, проєкт будівництва та кошторисну документацію подавали через портал «Дія». Господарство отримує грант та використовує кошти подаючи до банку договори та рахунки за постачання товарів (матеріалів, тощо), зазначених у кошторисі

Завдяки проєкту, на площі 0,8 га завершується будівництво 11 теплиць. Одна із них – теплиця розсадник вже функціонує. У закритому ґрунті висаджено перші саджанці огірка, врожай якого очікують на початку травня.

Поруч із господарством фермер побудував твердопаливний котел потужністю 1 МВт, який працює на гранулах із соломи та буде забезпечувати сталу температуру в теплицях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь