Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перейменування вулиць та провулків у м. Горохів в рамках процесу декомунізації та деколонізації

Дата: 13.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 1344

Фото без описуІнформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у м. Горохів в рамках процесу декомунізації та деколонізації.

На виконання розпорядження Горохівського міського голови від 22.01.2024 р. № 20-р «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць в м.Горохів» розпочато процес публічних консультацій стосовно перейменування вулиць та провулків в м. Горохів в рамках процесу декомунізації та деколонізації, згідно з переліком, що подається нижче (схвалений розпорядженням міського голови від 22.01.2024 р. № 20-р).

Організатор громадського обговорення: відділ містобудування та архітектури та юридичний відділ.

Строк проведення громадського обговорення – два місяці з дня оприлюднення офіційного повідомлення про його початок.

Форма проведення громадського обговорення – публічні консультації, які будуть здійснюватися у вигляді збору пропозицій від жителів м. Горохів, електронне та письмове голосування у термін з 01.02.2024 р. до 01.04.2024 р. включно.

Основною метою публічних консультацій є збір пропозицій від жителів міста щодо нових назв вулиць та провулків у м. Горохів, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації. 

Публічні консультації стосуватимуться об'єктів, що містять назви, які підпадають під дію підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та топонімів радянського і російського минулого, з маркерами чужої історії і культури.

Подати пропозиції щодо перейменування можна:

- в письмовому вигляді за адресою: 45701, м. Горохів, вул. Шевченка, 17, Луцький район, Волинська область, Горохівська міська рада;

-листом на електронну пошту arhitektor_horokhiv@ukr.net (відділ містобудування та архітектури) або yuryur2010@i.ua (юридичний відділ).

Пропозиції учасників громадського обговорення у письмовій формі чи електронною поштою подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі чи електронною поштою із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції розглядатися не будуть.

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння вулиці чи провулку імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, до пропозиції необхідно додати коротке обґрунтування та інформаційну довідку про фізичну особу, ім'я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

У разі, якщо у фізичної особи, ім'я якої пропонується присвоїти вулиці чи провулку, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), необхідно також отримати їх письмову згоду на присвоєння імені. 

При виникненні запитань чи уточнень можна звертатися до уповноважених осіб, відповідальних за збір пропозицій – начальника юридичного відділу Горохівської міської ради Юрія Мудрака за номером телефону 0673326708  та начальника відділу містобудування та архітектури Руслана Федюка за номером телефону 0978661993 .

Усі запропоновані варіанти назв будуть розглянуті на відкритому засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо перейменування вулиць та провулків у м. Горохів в рамках процесу декомунізації та деколонізації.

Узагальнення та оприлюднення результатів громадського обговорення буде здійснено на офіційному вебсайті Горохівської міської ради після їх затвердження на засіданні Комісії з питань підготовки громадського обговорення.

 

Посилання опитування: https://docs.google.com/forms/d/e/1

 

Перелік вулиць та провулків у м. Горохів, запропонованих до перейменування в рамках процесу декомунізації та деколонізації

Населений

пункт

Назва

 вулиці/провулку

Коротка історична довідка

Запропонована назва вулиці/провулка

м. Горохів

вул. Возз’єднання

 

27 жовтня 1939 року Народні Збори Західної України, одностайно ухвалили декларацію про встановлення радянської влади на Західній Україні і про возз'єднання з УРСР, що відкрило шлях до радянізації регіону.

вул. Костельна

вул.О.Корецького

 

вул. Суворова

 

Російський полководець, чиє життя та діяльність не має стосунку до України, її історії, науки, культури.

вул.Миру

 

вул. Чкалова

 

Радянський льотчик, жодним чином не пов’язаний з Україною чи її повітряним флотом, один із імперських якорів, які мали насаджувати українцям комплекс меншовартості та демонструвати вищість російської імперії.

вул.Євгенії Лещук

 

вул. Я.Галана

 

Я.Галан мав виражені антиукраїнські  й антикатолицькі погляди. Під час Другої Світової війни та опісля він засуджував ідеї української державності, називав українську революцію  «жовто-блакитним маріонетковим балаганом штибу 1918 року», критикував Українську Греко-Католицьку Церкву та борців за незалежність України — ОУН та УПА. Із 2014 року входить до списку осіб, які підлягають декомунізації.

вул.Соборності

 

пров. Чкалова

 

Радянський льотчик, жодним чином не пов’язаний з Україною чи її повітряним флотом, один із імперських якорів, які мали насаджувати українцям комплекс меншовартості та демонструвати вищість російської імперії.

пров. Євгенії Лищук

 

пров. Галана

Я.Галан мав виражені антиукраїнські  й антикатолицькі погляди. Під час Другої Світової війни та опісля він засуджував ідеї української державності, називав українську революцію  «жовто-блакитним маріонетковим балаганом штибу 1918 року», критикував Українську Греко-Католицьку Церкву та борців за незалежність України — ОУН та УПА. Із 2014 року входить до списку осіб, які підлягають декомунізації.

пров. Тихий

 

пров. Пугачова

Омелян Пугачов-донський козацький отаман, керівник селянського повстання у Російській імперії.

пров. Сікорського

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь