Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Середньорічний розмір виплат на придбання твердого пічного побутового палива збільшився майже втричі

Дата: 19.01.2024 11:31
Кількість переглядів: 157

Фото без описуДля того, щоб кожна родина, яка обігріває в зимовий період житло дровами чи вугіллям, могла впевнено пройти зимовий період, в листопаді 2023 року Уряд ухвалив рішення  про суттєве підвищення допомоги на придбання твердого пічного палива. 

Так, відповідно до розробленої Мінсоцполітики Постанови, був запроваджений проєкт, у рамках якого додаткову фінансову підтримку отримали понад 363 тис. домогосподарств  (понад 278 тис. – за рахунок коштів державного бюджету і ще понад 85 тис. – за рахунок коштів УВКБ ООН).

Загальна сума додаткових виплат в рамках експерименту становить майже 2,8 млрд грн, з них – майже 1,9 млрд грн за кошти держбюджету.

Нагадаємо , що – в рамках реалізації спільного з міжнародними партнерами проєкту – нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство - в 2,3 рази і  відтепер може досягати 16 234 грн на рік (раніше він становив 6 973 грн на домогосподарство на рік). 

Після прийняття вищезазначеної Постанови Уряду № 1173  середньорічний розмір цих виплат збільшився майже втричі.

Також нагадуємо, шо розмір субсидії і додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива розраховується індивідуально для кожного домогосподарства. Він напряму залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо (в межах нормативу)  оплачує держава або міжнародні партнери. 

При цьому, якщо родина ще не отримувала субсидію на тверде паливо в 2023 році і звернеться за нею в січні-лютому 2024 році, то – у разі призначення – виплата буде здійснена у підвищеному розмірі.

Звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами , онлайн чи офлайн.

Підвищення виплат було здійснено всім громадянам, які мали право на отримання пільги або субсидії на тверде пічне паливо у 2023 році, крім тих, яким – за рахунок програм міжнародних гуманітарних агенцій – вже було здійснено виплату на придбання твердого палива на 2023-2024 опалювальний період у розмірі, що є не меншим за розміри, визначені цим проєктом. 

Ця постанова Кабінету Міністрів є важливим прикладом синергії дій українського Уряду та міжнародних партнерів. Завдяки такій співпраці стало можливим забезпечити підтримку сотень тисяч українців по всій країні. Ми надзвичайно вдячні міжнародним донорам за системну підтримку України у цей час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь