Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У 2024 році пільгове кредитування аграріїв України продовжиться

Дата: 14.12.2023 15:14
Кількість переглядів: 24

Фото без описуМіжнародні інституції допомагають підтримувати вітчизняних аграріїв. Європейський Союз вже виділив для їх підтримки 20 мільйонів євро. Також підписана угода між Мінагрополітики і Світовим банком на 700 мільйонів доларів. Ці кошти будуть використані на підтримку агросектору, зокрема на підтримку програми пільгового кредитування.

Аграрії наразі мають можливість користуватися пільговими кредитами за програмою "5-7-9" до 31 березня 2024 року. І вже ухвалено політичне рішення продовжити таку можливість ще на рік - до 31 березня 2025 року.

Для підприємств з деокупованих територій діють пільгові умови кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Програма буде діяти і в 2024 році. У держбюджеті закладено компенсацію у розмірі 18 млрд грн. Згідно з програмою, фермери з деокупованих територій  можуть отримати кредит під 1-3% річних.

На сьогодні за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» Фонд розвитку підприємництва (ФРП) уклав угоди про співробітництво з 42 банками. З умовами участі в програмах та переліком уповноважених банків можна ознайомитись за посиланням: https://bdf.gov.ua/uk/dlya-pidpryemstv

Відомо, що програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

З початку року 13,1 тисяч агрогосподарств одержали 70,9 мільярдів гривень банківських кредитів на розвиток. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 10,1 тисяч агропідприємств профінансовано на 40,3 мільярдів гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь