Як зрозуміти, що в дитини гіршає зір?

Дата: 02.11.2023 14:34
Кількість переглядів: 98

Фото без описуЧасто про це батьки дізнаються, коли дитина вже погано бачить номер автобуса чи що написано в школі на дошці. Це означає, що лікування почнуться пізніше, ніж треба. Здоров’я очей та гостроту зору варто перевіряти в офтальмолога – завчасно і регулярно.
Вперше перевірити здоров’я очей варто в 4-5 років і потім проходити щорічний огляд, поки дитина росте. Саме в дитинстві чи в підлітковому віці проявляється спадкова близькозорість, чи так зване “ліниве око” (амбліопія, коли одне око бачить гірше за інше), коли зорова кора півкуль мозку розвивається з різною швидкістю, або ретинобластома (злоякісна пухлина ока). Ці патології важливо виявити якнайшвидше, аби почати лікування. Проблеми з очима можуть бути значно ширшими за втрату гостроти зору, і побачити їх можуть тільки спеціалізовані лікарі-офтальмологи.

На перевірку здоров’я очей дає направлення сімейний лікар чи педіатр – за таким направленням у медзакладах, що співпрацюють з НСЗУ Національна служба здоров'я України, можна отримати безоплатну консультацію дитячого офтальмолога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь