Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше залучення грантових коштів у співпраці бізнесу, громади та асоціації. ФГ «Волинський сад». ПІДСУМКИ.

Дата: 09.10.2023 10:26
Кількість переглядів: 499

Фото без описуНавчальний тур по Словаччині та Чехії відкрив нам можливості співпраці громадського сектору (громадських організацій, асоціацій), громад та бізнесу. Саме докладаючи спільних зусиль вони розробляють, залучають та реалізують грантові, інвестиційні, соціальні та інші проекти.

Горохівська міська рада теж вирішила йти схожим шляхом. Співпраця розпочались із спільної діяльності громади, бізнесу та громадськості по створенню Стратегії розвитку громади. Далі була спільна участь у проекті «Мегагромади» (у рамках якого був і навчальний тур) по підтримці плодово-ягідного напрямку де ми неодноразово мали зустрічі з агровиробниками Горохівської та навколишніх громад. На зустрічах обговорювались проблеми, у тому числі зберігання, переробка та реалізація продукції та перспективи розвитку галузі.

Через сайт та сторінки громади у соцмережах ми намагаємось донести інформацію про можливості залучення коштів у розвиток бізнесу (гранти) до всіх мешканців громади.

Так було і на цей раз. 22 травня ГО EasyBusiness у партнерстві з Центром економічного відновлення розпочинає грантову програму EasyBusiness Grant.. Інформаційні партнери Міністерство цифрової трансформації УкраїниОфіс з розвитку підприємництва та експорту та Дія.Бізнес. (Проєкт профінансовано в межах програми MATRA, створеної Міністерством закордонних справ Нідерландів).
 

EasyBusiness –

некомерційний аналітичний центр, заснований у 2014 році радниками міністра економіки з питань дерегуляції та спрямований на покращення свободи ведення бізнесу.

Фото без опису

 

ФГ «Волинський сад» (керівник Василь Щерблюк) звернулось до відділу розвитку та інвестицій Горохівської міської ради з проханням допомогти з підготовкою грантової заявки. До роботи було залучено Агенцію сталого розвитку Горохівщини.

Дедлайн (кінцевий термін подання) було дотримано і до 6 червня заявка була подана.

 

19 червня –повідомлення у Фейсбук:

 

«Фіналістів EasyBusiness Grant відібрано.

Ми перевірили 759 заявок. Тисячі сторінок та важливих для країни історій з усіх регіонів. Потужні бізнеси та амбітні проєкти. Вдячні кожному, хто долучився. Разом з партнерами проєкту з Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту та Дія.Бізнес - ми відібрали 50 фіналістів.»

 

Фото без опису

І ми серед ФІНАЛІСТІВ.

 

Далі було навчання від EasyBusiness . 5 надзвичайно корисних лекцій про бізнес-планування, фінанси та комунікації. Кожна подія орієнтовно 1,5-2 години. Фантастичні спікери та спікерки. Велика кількість необхідної інформації і нічого зайвого.

Рекомендуємо до перегляду на каналі EasyBusiness  ТУТ !!!

 

І знову спільна робота. Створюємо презентацію проекту. 13 липня – самий відповідальний день. Пітчинг – онлайн презентація проекту. Хто думає, що це легко – дуже помиляється. Та досвід Тараса Щерблюка і навчання допомогли. Нам вдалось. І 24 липня повідомлення:

 Фото без опису

ФГ «Волинський сад» відібрано ПЕРЕМОЖЦЕМ (17 із 50)!!!

 

Далі важка робота ФГ «Волинський сад» з реалізації та обмежені строки - договір заключено 1 серпня, а звітували вже 6 вересня. У цей короткий строк закуплено та змонтовано обладнання.

Кінцевий результат – холодильник для зберігання плодово-ягідної продукції (до 130 тонн яблук), що дасть можливість вийти на нові ринку збуту та отримати додану вартість на власну продукцію.

Фото без опису

І перша партія яблук, серед яких український сорт «Скіфське золото» уже на зберіганні.

Фото без опису

 

На черзі наступні.

Фото без опису

 

 

 

Хай сума гранту і не велика, але вона покрила майже 25 відсотків вартості проекту та дала додаткові можливості для розвитку. Та й головна тут моральна складова – ЦЕ РЕАЛЬНО, МИ МОЖЕМО, МИ ПЕРЕМОЖЦІ.

 

Велика подяка:

  • EasyBusiness, та персонально Андрій Дяків та Ярослав Жидик, за чудову організацію процесу.
  • ФГ «Волинський сад» та «Агенція сталого розвитку Горохівщини» за довіру та співпрацю.

 

І на завершення. Не потрібно зупинятись на досягнутому. Вітаємо Тараса Щерблюка з черговою перемогою!!! Але про це наступного разу.

 

А зараз пропозиція до активного місцевого бізнесу!!!

 

Відділ розвитку та інвестицій Горохівської міської ради та Агенція сталого розвитку Горохівщини, оголошують збір проектних ідей!!!!!!

 

ДЛЯ КОГО:

 

  • Ви займаєтесь, або плануєте займатись будь-яким  видом підприємницької діяльності на території Горохівської громади
  • бажаєте залучити грантові, кредитні чи інші ресурси,
  • маєте ідеї для розвитку
  • маєте майно і чекаєте на інвестора

 

Ми готові допомогти Вам у проведенні навчань, пошуку грантових та інших джерел фінансування, пошуку партнерів та інвесторів, інших питаннях, що входять до нашої компетенції.

 

Наші контакти:

Горохівська міська рада, м.Горохів , вул. Шевченка,17

0989472075 – Андрій Ковальчук, начальник відділу розвитку та інвестицій

gorohiv_invest@ukr.net

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь