Відбувся семінар-тренінг з основ надання домедичної допомоги та безпеки життєдіяльності

Дата: 28.09.2023 12:08
Кількість переглядів: 416

Фото без опису23 червня 2023 року на спортивному майданчику із штучним покриттям в міському парку відбувся семінар-тренінг з основ надання домедичної допомоги та безпеки життєдіяльності «Перший на місці події» для молоді нашої громади. Організаторами семінару-тренінгу є комунальна установа «Волинський обласний молодіжний центр» та сектору молоді та спорту УОКМССЗОЗ Горохівської міської ради.

На початку до молоді звернулися Яна Романюк, в.о. директора Волинського обласного молодіжного центру, Володимир Зінчук, начальник управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я Горохівської міської ради.

 Вміння надавати домедичну допомогу  ˗ необхідність. Це ті знання, які рятують життя, адже швидка може не одразу дістатися до місця події, а в екстремальних умовах час між життям і смертю іде на хвилини. Тому, оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим, зокрема від їхніх навичок надання домедичної допомоги.

Як надати домедичну допомогу під час зупинки дихання, кровотечі, втраті свідомості? Як оцінити стан потерпілого й визначити, якої допомоги насамперед той потребує; виконати штучне дихання та зовнішній масаж серця і оцінити їх ефективність; зупинити кровотечу, наклавши джгут, стисну пов'язку або пальцевим притискуванням судин; накласти пов'язку при пошкодженні (пораненні, опіку, відмороженні, забитті). Про все це дізналася молодь громади   під час проведення семінару-тренінгу, який провів координатор ГО «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер» Юрій Тананайський із своїми помічницями.

Навчання не обмежилось сухою теорією, учасники тренінгу мали нагоду особисто провести серцево-легеневу реанімацію за спеціально визначеним алгоритмом, відпрацьовували на манекені тампонування ран та зупинку критичної кровотечі наданих громадською організацією ГО «Тивер».

Ця інформація – корисна і вкрай необхідна, адже кожній людині потрібно вміти правильно надати першу допомогу, знати, як діяти в екстремальних ситуаціях та вміти опановувати себе.

До участі у тренінгу долучилася молодь з Вільхівського, Мирненського, Підберезівського, Звиняченського, Озерцівського ліцеїв, Горохівських ліцеїв №1 та №2, представники ГО «Агенція сталого розвитку Горохівщини», Горохівського фахового коледжу ЛНУП, які отримали від організаторів подарунки.

Дякуємо, усім учасникам цього тренінгу за участь, організаторам та координатору за надану цікаву інформацію.

Слава Збройним Силам України!

Працюємо далі…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь