Мінсоцполітики системно навчає соціальних фахівців, які працюють із військовими, ветеранами та їхніми сім’ями

Дата: 25.08.2023 14:40
Кількість переглядів: 69

Фото без описуМінсоцполітики активно розбудовує систему якісної соціальної підтримки військових та ветеранів із сім’ями. Для того щоб їхні потреби закривалися оперативно та ефективно в будь-якій ситуації, міністерство проводить регулярні навчання соціальних працівників, які працюють із такими родинами. Черговий тренінг був організований для 77 соцфахівців Полтавської області.

На цих навчаннях соцпрацівники мали змогу покращити практичні навички, необхідні їм у роботі за принципом кейс-менеджменту. А також опрацювали етичні компоненти при веденні кожного конкретного випадку військовослужбовця та членів його родини.

«Кейс-менеджмент – це процес, який передбачає чіткий алгоритм дій із моменту виявлення в людини певної проблеми до її вирішення. Нам важливо, аби військовий отримував якісну та своєчасну необхідну йому соціальну підтримку на будь-якому етапі – від моменту приходу на службу до повернення в цивільне життя. Плануємо також запуск цифрового інструменту, який дозволить ефективно передавати інформацію про клієнта між соціальними працівниками, аби уникнути повторного опитування людини під час переходу від одного спеціаліста до іншого», – зазначила радниця Міністра соціальної політики України Наталія КАВЕЦЬКА.

Радниця Міністра також нагадала, що триває навчання соціальних працівників, які залучаються до роботи в мультидисциплінарних реабілітаційних командах у вітчизняних медичних закладах. Наразі такі команди (вони включають: лікаря-терапевта, протезиста, психолога, соціального працівника) працюють у 16 закладах охорони здоров’я, але проєкт планується масштабувати на всю Україну.

Крім того, свою ефективність в Україні вже показала програма соціального відновлення, що передбачає перебування військового з сім'єю в санаторіях під супроводом психологів, соціальних працівників та педагогів, які допомагають зміцнити сімейні зв'язки, стабілізувати емоційний стан, знизити наслідки психологічних травм та запобігти потенційним кризам у сім’ї. 

На сьогодні Мінсоцполітики продовжує розвивати й інші проєкти на рівні громад, аби військові, ветерани та їхні родини отримували якісну соціальну підтримку після повернення додому, розуміючи, на яку допомогу можуть розраховувати. Для цього відбувається навчання фахівців соціальної роботи в різних громадах України. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь