Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося фокус-групове дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень

Дата: 19.07.2023 15:55
Кількість переглядів: 499

Фото без опису18 липня в приміщенні «Горохів ХАБ» відбулося проведення фокус-групового дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Дослідження здійснювалась Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» у рамках проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Представники організації презентували методологію, спрямовану на активізацію громадської участі у прийнятті рішень на місцевому рівні. Важливо відзначити, що такий захід став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Основна мета дослідження - залучення громадян до активної участі у прийнятті рішень, які безпосередньо впливають на життя громади. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» прагне підвищити зацікавленість громадян у справах громадського життя та створити можливості для залучення усіх верств населення до вирішення спільних проблем і питань.

В рамках зустрічі представлена методологія, що базується на дослідженні та аналізі демократичних процесів у громадах. Даний підхід дозволяє зрозуміти проблеми та недоліки існуючої системи взаємодії між владою та громадою, а також ідентифікувати можливості поліпшення процесу ухвалення рішень з урахуванням потреб та думок громадян.

Залучення громадськості до процесів прийняття владних рішень має ряд переваг для розвитку суспільства. По-перше, воно допомагає урізноманітнити погляди та ідеї, що сприяє знаходженню більш ефективних рішень. По-друге, активна участь громадян забезпечує більшу відповідальність владних структур перед народом. По-третє, цей процес сприяє формуванню відчуття спільності та згуртованості в громаді.

Завдяки роботі Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», очікується позитивний вплив на громаду. Створення сприятливих умов для активної участі громадськості у прийнятті важливих рішень сприятиме розвитку Горохівської громади та покращенню якості життя мешканців. Залучення різноманітних категорій населення, включаючи людей з інвалідністю, дасть змогу більш повною мірою представити потреби та інтереси всіх громадян, забезпечивши більш справедливе і рівноправне суспільство.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь