Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волинські податківці активно спілкуються з лідерами громад задля наповнення місцевих бюджетів

Дата: 07.07.2023 12:53
Кількість переглядів: 80

Фото без описуВолинські податківці ініціювали низку зустрічей з керівниками місцевого самоврядування та мешканцями громад, під час яких роз’яснюють положення податкового законодавства  та інформують про важливість сплати майнових податків. 

Нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Волинській області із інформаційно-роз’яснювальною місією зустрілися з представниками Горохівської та Берестечківської громад.  

Зокрема, заступниця начальника управління оподаткування фізичних осіб - начальник Луцького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Аліна Грабарчук, начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність Олександр Котюн і начальник Горохівської ДПІ Руслана Дейнега інформували керівників місцевого самоврядування про податкові вимоги до підприємців та власників майна.

«Щоб громади отримали належні надходження до бюджету податкова служба активно взаємодіє та обмінюється інформацією з органами місцевого самоврядування, оскільки саме лідери громад і старости  володіють інформацією з першоджерел про потенційні резерви для наповнення бюджетів. Насамперед, йдеться про здійснювану на території громади підприємницьку діяльність та платників земельного податку та податку на нерухомість», - наголосила Аліна Грабарчук.

Посадовиця запевнила, що надана місцевим самоврядуванням інформація про додаткові джерела податкових надходжень опрацьовується уважно та якісно, відтак бюджети отримують додаткові кошти.

«Сьогодні важливо, щоб всі власники нерухомості та землі, які підлягають оподаткуванню, не ігнорували виконання свого конституційного обов’язку. Рекомендуємо громадам долучитися до нашої інформаційно-роз’яснювальної кампанії та залучити до сплати майнових податків максимальне коло платників», - акцентувала увагу учасників зустрічі Аліна Грабарчук.

Нагадаємо, що інформацію про нараховані вам податки можна отримати не лише поштою. Закон дозволяє кожному власнику майна особисто поспілкуватися з фахівцем податкової служби та самостійно отримати ППР у державній податковій інспекції. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу фізичних осіб: платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом та виконати податкові зобов’язання через Електронний кабінет. Детальніша інформація – у листівці.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь