Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти до $150 тисяч на розвиток

Дата: 05.07.2023 13:58
Кількість переглядів: 61

Фото без описуМалі та середні переробні підприємства отримають підтримку на $2,5 млн в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У рамках грантової програми буде надано близько 25 грантів обсягом від $75 000 до $150 000. Грантова програма реалізується в партнерстві з Мінекономіки. 

“Розвиток вітчизняної переробної галузі є одним з пріоритетних завдань для нашого Уряду. Інвестуємо в цей напрямок, зокрема, через урядову грантову програму “єРобота”, адже наша мета — виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Ми також вдячні нашим міжнародним партнерам за те, що приєдналися до ініціативи Уряду з реалізації в Україні проектів, спрямованих на підтримку та розвиток переробних підприємств”, — сказала Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Надані програмою USAID гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

“Малі та середні підприємства в Україні стикаються з величезною кількістю викликів, спричинених війною. Одним з напрямків роботи USAID є забезпечення сталого розвитку МСП та підтримка Уряду України у впровадженні реформ, що забезпечать конкурентний характер економіки і сприятливе середовище для відновлення України. Нова грантова програма покликана допомогти українським переробним МСП створювати продукцію з високою доданою вартістю, масштабувати виробництво, впроваджувати інновації, виходити на нові ринки, інтегруючись до глобальних ланцюгів доданої вартості”, – зазначила Наталія Петрова, менеджерка проектів USAID. 

Прийом заявок на надання грантів стартує з 3 липня 2023 року і триватиме до 15 грудня 2023 року (включно) та буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 15 серпня; 15 жовтня; 15 грудня 2023 року.

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням

З усіма наявними грантовими можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» можна ознайомитися за посиланням.

Довідково

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь