Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася нарада у міського голови

Дата: 04.07.2023 17:30
Кількість переглядів: 430

Фото без опису04 липня відбулася розширена нарада з керівниками територіальних органів виконавчої влади, представниками правоохоронних органів, старостами та керівниками відділів, управлінь та комунальних установ міської ради.

Розглянуто ряд актуальних питань, що стосуються життєдіяльності громади.

Оскільки відбулися зміни в податковому законодавстві стосовно майнових податків, це викликало багато запитань. Про мінімальне податкове зобов’язання та нарахування земельного податку у 2023 році детально розповіли та відповіли на запитання представники головного управління ДФС у Волинській області Олександр Котюн та Аліна Грабарчук.

Представники поліції, служби у справах дітей міської ради інформували про заходи щодо обмеження перебування дітей у вечірній час, виявлення порушень, пов’язаних з продажем алкогольних напоїв та стан роботи з питань запобігання несанкціонованого продажу алкогольних напоїв в населених пунктах громади. Під час обговорення цих важливих питань прийнято рішення об’єднати зусилля силових структур та місцевого самоврядування задля системного проведення профілактичної роботи із порушниками, відновлення спільних рейдів у вечірній час, пропагування здорового способу життя.

Про особливості організації та надання соціальних послуг в умовах воєнного стану присутніх проінформувала Віра Іванюк, начальник відділу соціального захисту та охорони здоров'я управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я міської ради.

На важливі питання, пов’язані із проходженням військової служби під час дії воєнного стану, надав роз’яснення Назар Органістий, заступник начальника Першого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Болючим питанням в громаді є стан розрахунків населення за послуги централізованого водопостачання. Адже, на сьогодні є чимала заборгованість громадян за цей вид послуг. Як наслідок, ВУЖКГ не має змоги розрахуватися за електроенергію та існує загроза припинення водопостачання. Заступник міського голови Олексій Гайдук проаналізував найбільш проблемні населені пункти, де постійно виникає заборгованість та втрачається вода. Після бурхливого обговорення, міським головою дано доручення відділу інфраструктури, житлово-комунального господарства, благоустрою, капітального будівництва та матеріального забезпечення  взяти на контроль співпрацю Горохівського ВУЖКГ та старостів в питаннях вчасних розрахунків населення за послуги водопостачання, напрацювати з комунальним підприємством міської ради ефективний механізм взаємодії і співпраці щодо повного обсягу розрахунку за надані послуги. В свою чергу, очільник громади запевнив, що докладе максимум зусиль для модернізації старих водопроводів та закупівлї якісного обладнання, котре сприятиме зменшенню втрат води.

В ході наради міський голова Віктор Годик привітав колектив Горохівської ДПІ та особовий склад відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького РУП ГУМП у Волинській області з професійними святами та вручив керівникам подяки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь