Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги платників податків – фізичних осіб!

Дата: 27.05.2023 10:24
Кількість переглядів: 45

Фото без описуДержавна податкова служба України нагадує, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за результатами 2022 року для фізичних осіб – платників податку, які відповідно до розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) зобов’язані подати таку декларацію, з урахуванням вимог Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», – 01 травня 2023 року (включно).

Звертаємо увагу, що особи, які отримували протягом 2022 року іноземні доходи та у яких відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ними доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ними податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до статті 13 Кодексу, мають право відповідно до п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня 2023 року. У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену Кодексом та іншими законами.  

Згідно з п. 49.3 ст. 49 Кодексу податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Кодексом, в один із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Для формування та надсилання документів звітності в електронній формі, зокрема податкової декларації, платник може використати обране на власний розсуд програмне забезпечення, у тому числі ІКС «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua), у розділі «ЕК для громадян» якого розміщено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість громадянам предзаповнити податкову декларацію на підставі даних ДПС та подати її в електронному вигляді. При цьому скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь