Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Актуалізація Стратегії розвитку Горохівської територіальної громади

Дата: 05.05.2023 10:08
Кількість переглядів: 78

Фото без описуУ середу, 3 травня, відбулося перше розширене засідання Робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Горохівської територіальної громади до 2027 року. Мета цього заходу - актуалізація оперативних цілей, завдань щодо розвитку сфери культури в громаді. Напрацювання проектних ідей до Плану заходів з реалізації Стратегії на 2024-2027 роки.

Окрім членів Робочої групи були присутні завідувачі клубами, бібліотекарі, творчі колективи НД «Просвіта» м. Горохів, музичної школи, представники громадськості.

Волинський регіональний офіс Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» супроводжує практичний етап актуалізації стратегії Горохівськоі міської територіальної громади. Активну участь в засіданні робочої групи взяла Оксана Самойліч, експерт з місцевих фінансів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Питання української культури зараз актуальне як ніколи. Війна північного сусіда проти нашої української ідентичності, нашої культури показала, наскільки важливим завданням для нас є їх збереження. Власне культура – це одна з ознак нації. Завдання працівників культури – просвітництво через творчість, вишукування та збереження часточок культурної та історичної спадщини, гуртування навколо національно-культурної ідентичності. Маємо відійти від планових заходів, організованих за вказівкою, і йти на діалог з людьми, робити те, на що є запит», - вважає Віктор Годик, Горохівський міський голова.

Аналіз діяльності та бачення розвитку культури громади презентував Олександр Шепшелей, начальник відділу культури. Концепція розвитку полягає у переформатуванні діяльності закладів культури в Центри культури і дозвілля/Центри надання культурних послуг, навколо яких будуть об’єднані клуби. Центри культури матимуть творчий штат працівників із певним набором компетентностей і навиків, необхідних для напрацювання якісних творчих продуктів. Вони будуть оснащені необхідними засобами, інвентарем, обладнанням для користування мешканцями. Будуть створені комфортні умови для творчого  розвитку, спілкування, проведення дозвілля.

Ірина Сторонянська, заступник директора ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. Долішнього НАН України» та її колеги, залучені проектом USAID «Говерла», грунтовно проаналізували існуючий стан справ в сфері культури громади. Їх рекомендації – переформатувати видатки бюджету з кількісних у якісні показники і фінансувати затребувані заходи, спрямовані на конкретну цільову аудиторію. Бо зараз більша частина видатків на культуру спрямовуються на утримання.

Спільно зробили SWOT-аналіз, виокремили сильні та слабкі сторони сфери культури, визначили потенціал та можливі напрямки розвитку.

Напрацьовані проекти будуть внесені в Стратегію розвитку Горохівської громади на період 2024-2027 роки.

Розмова була непроста, питань накопичилося чимало, їх обговорення продовжиться, бо настав час виводити культуру на якісно новий  рівень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь