Рятувальники застерігають громадян не спалювати суху траву та рослинні залишки

Дата: 27.03.2023 11:07
Кількість переглядів: 109

Фото без описуДуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави - їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави в зоні міста, де на грунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. 

Особи, винні у виникненні пожеж в екосистемах будуть притягатись до адміністративної відповідальності, що відповідно до чинного законодавства правопорушники, які здійснюють спалювання сухої рослинності притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь