Жива емоція проти штучного інтелекту

Дата: 22.03.2023 09:49
Кількість переглядів: 253

Фото без опису21 березня, у Всесвітній день поезії  відбулося засідання літературного клубу «Таємниці слова», яке проходило у формі двобою штучного інтелекту та живої емоції, закодованої у слові, за право владарювати над людиною.

Сьогодні штучний інтелект уміє генерувати думки й закладати  їх у вірші,  перетворювати музику з одного жанру в інший, писати твори живопису та романи й виконувати найрізноманітніші технічні завдання. Але він не може вибухати емоцією, відчувати душею біль і радість, торкати найніжніші струни людської душі, бо це - пріоритет людини, її Божий дар.

Ось із такого зіставлення штучного та живого й емоційного інтелектів розпочала зустріч Ірина Гарбар, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників. А вчителька мови та літератури Ощівської гімназії Наталія Новосад через запитання – відповіді здійснила екскурс до витоків святкування її величності Поезії, після чого залу наповнив ніжний голос Оксани Цехош, директора музичної школи м.Горохів, лауреатки обласного конкурсу читців поезії «Мій  любий краю», підсилений   грою на скрипці разом з її ученицею Мартою Третяк.

Звучала поезія Олени Теліги, Ліни Костенко у виконанні членкинь літературного клубу «Таємниці слова» Марії Голод, Асі Янюк, Галини Майко.

Але особлива атмосфера чуттєвості панувала, коли в ході щирих знайомств звучали вірші гостей клубу, а саме: Лесі Кос, Інни Яцюри, Ліни Шваєвської, Тетяни Швейгер, Марії Ваврик. Це люди різних професій, для яких поетичне слово стало вираженням найпотаємніших почуттів і відчуттів. Додалися до грона талановитих особистостей громади й педагогині  Наталія Новосад та  знана двома поетичними збірками Оксана Пилип’юк, які засвітилися новою гранню – авторською піснею. Прозвучали  пісні  на слова Оксани Пилип’юк та Наталії Новосад у виконанні Валерія Окиса та Віталія Новосада.

Модерувала захід керівник літературного клубу «Таємниці слова» Оксана Пилип’юк, безмежно закохана в поетичне слово.

На завершення зустрічі прозвучали щирі слова любові до всього українського Леоніда Кравчука, який колекціонує друковані видання художніх творів наших земляків. Він і закликав  бережно ставитися до творчості горохівчан. Його підтримала й доповнила Євгенія Карп’як, яка вже багато років пропагує творчі здобутки освітян Горохівщини.

Ця творча зустріч була по-особливому чутливою, камерною, проникливою. Слова правдивої вдячності адресували присутнім Наталія Ковальчук,  секретар міської ради, та Марії Здинюк, викладачка української мови і літератури Горохівського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь