Виробники плодово-ягідної продукції обговорили важливі аспекти діяльності

Дата: 14.03.2023 18:15
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

15 березня відбулась зустріч виробників плодово-ягідної продукції. В заході брали участь представники громад та бізнесу Горохівської, Локачинської та Павлівської громад, учасники проекту USAID АГРО «Мегагромади», а також агровиробники з Мар’янівської та Берестечківської громад. Долучилися до зустрічі викладачі та майбутні працівники аграрної галузі - студенти Горохівського коледжу ЛНУП.

 

Відкрив зустріч заступник міського голови Олексій Гайдук, який наголосив на перспективах розвитку садівництва та ягідництва, роль громад та необхідність налагодження тісних зв’язків, як між виробниками продукції, громадами так і з постачальниками продукції, необхідної для розвитку галузі.

Модератором зустрічі виступив начальник відділу розвитку та інвестицій міської ради Андрій Ковальчук.

Порядок денний зустрічі розділено на 7 блоків.

Спершу учасників заходу ознайомили з новинками ринку добрив та засобів захисту рослин. По даному питанню виступили директор з регіонального розвитку компанії VITERA Сергій Миронець, представник ТОВ «Арта-хімгруп» (офіційний дистрибтор компанії YARA) Анатолій Вальчук та менеджер Західного регіону «Біохім-Агро» Артур Сіжук. Вони презентували власну продукцію та відповіли на питання присутніх у залі.

Щодо посадкового матеріалу спілкувалися з керівником розсаднику ТОВ «Ябко» Назаром Клімчуком, який розповів про тенденції ринку садівництва, власну продукцію, умови її придбання, а також наголосив на можливості реалізації продукції через його компанію.

Не обійшли увагою і питання зберігання та реалізації продукції. Першим виступив Еміль Винницький, засновник та керівник «Джі Пі Агро» (заморозка). Він розповів про напрямки розвитку ринку ягідництва, сортів, які користуються попитом. Основним, що зацікавило присутніх, стало умови формування товарних партій, ціни на продукцію та умови співпраці. На усі питання присутні отримані змістовні відповіді. Від мережі супермаркетів «Наш Край/SPAR» взяла участь у заході Аноцька Інна, начальник відділу якості та контролю, яка поінформувала про умови реалізації продукції через мережі. Приємною несподіванкою стало те, що дані мережі готові працювати з представниками малого бізнесу.

Наступним, надзвичайно актуальним стало питання програми підтримки аграріїв. Андрій Ковальчук ознайомив присутніх з програмами підтримки з державного та обласного бюджету, які діють та плануються до реалізації, а також з грантовими програмами, які діють, та перспективними. Порекомендував присутнім зареєструватись у ДАР, а також планувати шляхи подальшого розвитку і можливість їх реалізації за допомогою грантів.

По даному питанню виступив Андрій Лищук, консультант Кемонікс, та розповів про діючі грантові програми перспективи залучення грантових коштів від Програми USAID АГРО.

Андрій Ткачук, заступник начальника управління економічного розвитку Волинської ОВА, розповів про можливості підтримки агровиробників зі сторони обласної влади, у тому числі у експорті продукції.

Олексій Гайдук та Андрій Ковальчук обговорили з присутніми необхідність постійної тісної комунікації між посадовцями та аграріями для спільного вирішення питань, оперативного обміну інформацією. Було вирішено створити канали комунікацій за допомогою соцмереж та месенджерів.

Кооперація. На цю надзвичайно актуальну тему співпраці з присутніми провів бесіду керівник кооперативу «Ягідник» Сергій Петровський. Він розповів про шляхи становлення кооперативу, отримання коштів підтримки та співпрацю з громадою, а також про можливості, які відкриваються перед дрібними товаровиробниками після об’єднання. Присутнім запропоновано приєднуватись до діяльності кооперативу, у тому числі для спільної закупівлі добрив та ЗЗР, формування спільних товарних партій продукції та інших дій, або створювати власні кооперативні об’єднання.

На завершення зустрічі Олексій Гайдук подякував усім присутнім за змістовний діалог та висловив надію на подальшу співпрацю.

Останнє із запланованих питань зустрічі -  обмін думками, відбулось у невимушеній атмосфері. Кожен зміг задати питання, висловити власну думку та отримати пропозицію співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь