Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До місцевих бюджетів Волині сплачено понад 76 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 14.03.2023 13:21
Кількість переглядів: 154

Фото без описуУпродовж січня-лютого 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 76,3 мільйона гривень плати за землю. 

Зокрема, місцеві бюджети області отримали 68,5 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і понад 7,8 мільйон гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі. 

«Громади будуть фінансово спроможними лише за умови своєчасного виконання податкових зобов’язань усіма платниками податків. Тому всі мешканці територіальних громад та господарюючі суб’єкти, які мають у власності майно, що підлягає оподаткуванню, повинні подбати про своєчасні розрахунки з бюджетом, оскільки майнові податки належать до бюджетоутворюючих. Із огляду на обставини воєнного часу саме зразкова податкова дисципліна на територіях, де не ведуться активні бойові дії - основа належного фінансування  соціально-економічних програм та заходів оборонного характеру», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що лідерам громад  не буде зайвим проаналізувати ситуацію зі сплатою майнових податків і, за потреби, інформувати органи ДПС про потенційні джерела залучення додаткових податкових надходжень. 

Окрім поточних платежів громадянам варто  подбати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, - нагадують у податковій службі.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета. 

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь