Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Із доходів волинян до бюджету сплачено понад 1,5 мільярда гривень ПДФО

Дата: 08.03.2023 13:17
Кількість переглядів: 77

Фото без описуНа Волині у січні-лютому 2023 року до бюджетів усіх рівнів перераховано 1 мільярд 532 мільйони гривень ПДФО. Це на 610 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області 325,4  мільйона гривень надійшли до держбюджету. Решта суми, а це понад 1,2 мільярда гривень, - у доходах   місцевих бюджетів області.

«Зважаючи на питому вагу надходжень податку на доходи фізичних осіб у місцевих бюджетах можна впевнено констатувати, що фінансова стабільність громад найбільшою мірою залежить від кількості створених офіційних робочих місць та провадження легальної підприємницької діяльності. В обидвох випадках лідери громад можуть впливати на ситуацію, оскільки володіють інформацією про здійснювані бізнес-проєкти та кількість залучених до роботи працівників. Податкова служба у межах наданих повноважень завжди долучиться до роз’яснювальної роботи з працедавцями-порушниками, за наявності підстав- забезпечить якісні контрольно-перевірочні заходи задля залучення належних податкових надходжень до бюджету», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що громади також мають можливість залучити додаткові надходження у рамках щорічної деклараційної кампанії.

«Чесне декларування доходів – це звична практика у країнах цивілізованого світу. Саме зараз кожен українець, який торік отримав доходи, але не сплатив податки, може зробити особистий внесок у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності», - наголошує Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала  кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь