Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОЕКТ ЗАВЕРШИВСЯ, ІДЕЇ ЗАЛИШИЛИСЬ

Дата: 06.12.2022 17:12
Кількість переглядів: 476

Впродовж 6 місяців, з червня по листопад, в Горохівській громаді реалізовувався проект «Соціальна інтеграція ВПО в громаді». Це перший для громади соціальний проект, реалізований громадською організацією «Волинський інститут права».

Основна його місія – виявити проблеми, з якими стикнулися вимушені переселенці і місцеві мешканці в умовах війни, та окреслити шляхи їх можливого вирішення.

Що ж було зроблено?

Для кращого розуміння існуючих проблем і запитів провели анкетування та фокус-групи. Спільні напрацювання лягли в основу Дорожньої карти, затвердженої розпорядженням міського голови. Тези Дорожньої карти реалізовуватимуться в цьому та наступному роках, сприятимуть покращенню становища ВПО в громаді. Далі відбувся ряд інтеграційних заходів за пропозиціями учасників досліджень. Багато питань, що стосувалися переселенців,  вдалось швидко і без формальностей вирішити, оскільки до участі в заходах долучались посадові особи місцевого самоврядування, керівники, жителі громади. Налагоджувались нові соціальні зв’язки, зав’язувалось хороше спілкування.

Зрозуміло, що всіх проблем одним проектом за короткий час не вирішити, але зроблене значно змінило життя окремих учасників проекту: хтось став консультантом в інших проектах і реалізовує себе, як фахівець; хтось здобув сміливість для проведення власних майстер-класів; дехто знайшов роботу; інші отримали змогу розвивати свої таланти за вподобаннями та зробити крок до започаткування власної справи. Багатьом новим мешканцям громади зі Сходу України вдалось покращити українську вимову.

Заходи в рамках проекту стали відкриттям не тільки для переселенців, а й для місцевих мешканців. Майстер-класи для дорослих, екскурсії містом, сімейний футбол, вивчення української мови за допомогою пісень – це нові для громади ідеї, які вдалося реалізувати завдяки проекту. Загалом, у активностях проекту взяло участь 377 людей, проведено 15 заходів, залучено 40 тис. грн. грантових коштів.

Проект завершився, але новий для міської ради досвід співпраці з громадськістю, нові ідеї матимуть продовження у подальшій діяльності.

Велика подяка Олександру Шепшелею, Олександру Дядіо, Світлані Погудіній, Оксані Сайкевич, Віталію Герасимчуку, Надії Фищук, Марині Сокол, Людмилі Бондар за бажання робити нашу громаду кращою, цікавішою, привабливішою!

Локальні координатори проекту - Марія Лотвин, Лілія Колесник та Тетяна Янюк.

Дякуємо за підтримку та партнерство проекту USAID «Говерла»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь