Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд спрямував понад 34,5 млн грн на компенсацію громадам комунальних витрат за безкоштовне розміщення ВПО

Дата: 07.11.2022 10:28
Кількість переглядів: 200

З резервного фонду Держбюджету спрямовано понад 34,1 млн на відшкодування комунальних витрат за липень громадам, які безкоштовно прихистили внутрішніх переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.


Відповідне розпорядження Уряд схвалив на засіданні 4 листопада.  

«Від самого початку збройної агресії рф українські громади не залишаються байдужими безкоштовно надають прихисток вимушеним переселенцям у своїх комунальних закладах. Зокрема, у липні було залучено близько 6,2 тисяч закладів комунальної та державної форм власності та надано прихисток понад 97,6 тисячам громадянам. Загалом, за вісім місяців війни, у громадах по всій Україні було розміщено близько 1,6 млн вимушених переселенців», — зазначив в.о. Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Від початку війни громади організували  у будівлях державної, комунальної та приватної власності понад 163 тисячі місць для проживання ВПО.

Проєкт розпорядження розроблений на основі узагальненої Мінрегіоном інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та профільних міністерств. Компенсація спрямовується на покриття витрат за воду, світло, газ, вивезення сміття, а також купівлю дров, пелет і вугілля.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги за розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану. Відтепер, починаючи з 1 вересня, компенсацію на оплату комунальних послуг мають змогу також отримувати юридичні та фізичні особи підприємці, які надали безкоштовне тимчасове житло ВПО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь